3 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 3 august sunt praznuiti Cuviosii Isaachie, Dalmat si Faust, Sfanta Mironosita Salomeea, si Sfanta Lidia.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 3 august

Cuviosii Isaachie, Dalmat si Faust

Sfantul Isaachie este comemorat in ziua de 30 mai. Vezi amanunte despre viata lui in articolul Cuviosul Isaachie Marturisitorul – Sarbatori si traditii din 30 mai .
Sfantul Dalmat a fost ostas in armata romana, insa, impreuna cu fiul sau, Sfantul Dalmat, a lasat deoparte viata lumeasca, pentru a merge la manastirea intemeiata de Sfantul Isaac. A fost prezent la cel de-al Treilea Conciuliu Ecumenic de la Efes, din anul 431, unde a aparat plin de zel credinta crestina fata de ereziile lui Nestorius. Sfantul Faust a ajuns arhimandrit al tuturor manastirilor din Constantinopole, si s-a odihnit in pace, la o varsta cu mult inaintata de 80 de ani.

Sfanta Mironosita Salomeea

Sfanta Mironosita Salomeea a fost mama Apostolilor Iacob si Ioan, sotia lui Zevedei si fiica lui Iosif Logodnicul. Dupa ce a ramas vaduva, Sfanta Salomeea a fost printre primii oamenii ce au crezut in Iisus si o insotitoare a Maicii Domnului. Ea s-a numarat printre cei dintai ce au adus lumii minunata veste a Invierii lui Hristos.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 3 august

Preacuviosii Parintii nostri Simeon, cel ce s-a facut nebun pentru Hristos, si Ioan impreuna-pustnicul; Sfantul Prooroc Iezechiel; Sfintii trei Mucenici cei din Nilitina, care pe pietre taraiti s-au savarsit; Sfintii Mucenici Iust si Matei, care de sabie s-au savarsit; Sfantul Mucenic Evghenie, care de sabie s-a savarsit.
Vezi Traditii si sarbatori din 21 iulie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 3 august

Sfanta Lidia

Sfanta Lidia, numita Purpuraria, s-a nascut la Tiatira (Ak-Hissar), o localitate din Asia Mica faimoasa pentru mestesugul vopsitorilor (de aici, provenind si numele ei, avand semnificatia de “negustoreasa de purpur”). Ea a fost cea dintai convertita de catre Sfantul Pavel la Filipi. Sfanta Lidia fost botezata laolalta cu toti cei din casa sa, iar Sfantul Pavel a fost gazduit in locuinta ei.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 3 august

Sfantul Isachie; Sfantul Dalmat; Sfantul Faust


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Nascut pe 3 august – Horoscop general Profil astrologic

1 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

2 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
3 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 3 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 02, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.