12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 12 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Autonom, Sfintii Mucenici Macedonie si Teodul, Sfantul Emilian, episcop, si are loc sarbatoarea Sfantului Nume al Mariei.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 12 septembrie

Sfantul Mucenic Autonom

Sfantul Autonom (313) a fugit din Italia in Bitinia in timpul prigoanei indreptate catre crestini de imparatul Diocletian, reusind acolo sa aduca multi pagani catre dreapta credinta. In timp ce celebra liturghia in biserica Arhanghelului Mihail, necredinciosii l-au ucis in fata altarului si au luat viata multor alti crestini prezenti la slujba. La doua sute de ani dupa moartea sa, a aparut unui ostas pe nume Ioan, pe care l-a calauzit spre mostele sale, aflate in pamant intru totul nestricate.

Sfintii Mucenici Macedonie si Teodul

Sfintii Macedonie si Teodul prin taiere s-au savarsit, primind astfel cununile de mucenici intru Hristos.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 12 septembrie

Sfantul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei; Sfintii Ierarhi Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, patriarhii Constantinopolului; Pomenirea Sfintilor Ierarhi Sava, Arsenie, Eustatie, Iacov, Nicodim, Daniil, Ioanichie, Efrem, Spiridon, Macarie, Gavriil, Grigore; Binecredinciosul Cneaz Alexandru (Nevschi)
Vezi Traditii si sarbatori din 30 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 12 septembrie

Sfantul Nume al Mariei

In anul 1513, sarbatoarea Sfantul Nume al Mariei a fost incuviintata de Papa Iulius al II-lea pentru dioceza Cuenta din Spania, urmand a fi celebrata pe 15 septembrie, la sapte zile dupa Nasterea Maicii Domnului. Odata cu reforma breviarului facuta de Papa Pius al V-lea, aceasta celebrare a fost mutata pe data de 17 septembrie, ea raspandindu-se apoi in toata Spania si in regatul din Napoli.
In timp, permisiunea de a tine aceasta sarbatoare a fost acordata mai multor ordine crestine. Papa Inocentiu al XI-lea a extins celebrarea zilei Sfantului Nume al Mariei in intreaga biserica. Sarbatoarea avea loc in prima duminica de dupa Nasterea Maicii Domnului, pana cand Papa Pius al X-lea a decretat sa se desfasoare pe 12 septembrie.
Numele Mariei este venerat intrucat apartine Sfintei Fecioare, Maica Domnului, cea mai sfanta fiinta umana, regina cerurilor si a pamantului, maica a milei. Aceasta sarbatoare comemoreaza toate darurile acordate Sfintei Fecioare Maria de catre Dumnezeu si toate harurile primite de ea prin sfanta ei mijlocire si meditatie.

Sfantul Emilian, episcop

Sfantul Emilian a trait ca sihastru vreme de 40 de ani, dupa care a fost ales episcop de Vercelli, in Piedmont, Italia. A murit in anul 520.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 12 septembrie

Sfantul Mucenic Autonom


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

10 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

11 septembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 12 septembrie – Horoscop general Profil astrologic

12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on septembrie 11, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.