Cainii, pisicile si personalitatea stapanilor lor

Iti plac cainii sau pisicile? Potrivit studiilor stiintifice, animalul de companie preferat dezvaluie lucruri nebanuite despre personalitatea ta.

Se pare ca avem tendinta de a avea aproape acele animale cu care ne-am jucat in copilarie, insa alti factori, precum varsta si tipul de locuinta detinut, au, de asemeni, o mare importanta asupra alegerii unui caine ori a unei pisici. Parintii cu copii mici inclina sa achizitioneze caini alaturi de care cei mici se pot juca afara, in timp ce oamenii singuri au predispozitia de a avea animale necesitand mai putina bataie de cap cu ingrijirea, precum pisicile. Totodata, persoanele ce locuiesc la curte tind sa adopte caini mari, in vreme ce acelea ce locuiesc intr-un apartament se orienteza spre caini de talie mica.

Dincolo de aceste constatari mai mult sau mai putin evidente, cercetarile au scos in evidenta diferente deloc neglijabile privind personalitatea proprietarilor de caini si celor de pisici. Un studiu al Universitatii din Texas a descoperit ca oamenii ce prefera cainii sunt mult mai extrovertiti, agreabili si constiinciosi decat iubitorii de pisici. Pe de alta parte, persoanele amatoare de pisici sunt mult mai creative, aventuroase, dar si predispuse catre anxietate.

In acelasi timp, atat stapanii de pisici cat si cei de caini au obiceiul de a vorbi cu animalele, se considera apropiati de natura, nu se dau in vant dupa imprimeurile cu animale si sunt, in general, caracterizati de optimism.

Conform unui sondaj facut de Hunch.com oamenii atasati de pisici sunt ceva mai scoliti decat iubitorii de caini. Iata alte cateva trasaturi ale personalitatii stapanilor de animale, reliefate de Hunch.com:

- Persoanele atasate de caini au cu 24% mai mult probabilitatea de a avea copii decat cele ce stapanesc pisici. Proprietarii de pisici prefera mai curand sa aiba grija de copiii prietenilor decat de cainii acestora.

 - Adeptii cainilor il au drept favorit intre membrii formatiei Beatles pe Paul McCartney, in timp ce oamenii indragostiti de pisici tind sa il aprecieze mai mult pe George Harrison.

- "Oamenii" cainilor le place sa rada la bancurile fara perdea, iar "oamenii" pisicilor sunt inclinati catre un umor apropiat mai curand de ironie.

- Stapanii de caini au predispozitia de a crede ca gradinile zoo sunt locuri unde animalele sunt fericite.

- Iubitorii de pisici au cu 10% mai mult probabilitatea de a fi activi pe Twitter.

- In vreme ce persoanele atasate de caini prefera muzica Reggae si rockul psihedelic, cele care au in grija pisici asculta intr-o mai mare masura New Wave, rock clasic si muzica electronica.

Daca ai stiinta despre alte deosebiri legate de personalitatea stapanilor de caini si pisici, da-ne si noua de stire in comentarii...Multumesc anticipat!


Copyright © diane.ro .2012

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei :

Caini rai, stapani rai

Superstitii despre culoarea pisicilor

Cainele preferat iti dezvaluie personalitatea?

Cainii, pisicile si personalitatea stapanilor lor Cainii, pisicile si personalitatea stapanilor lor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 02, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.