De ce ne clipesc ochii?

Multe lucruri pe care le facem involuntar ni se par a fi lipsite de importanta sau semnificatie. Te-ai intrebat vreodata, de exemplu, "De ce ne clipesc ochii?" Ei bine, randurile de mai jos s-ar putea sa-ti ofere o surpriza!
Potrivit lui Tamami Nakano, profesor asociat la Universitatea din Osaka, Japonia, "multi oameni de stiinta au investigat pe larg miscarea ochilor, insa putini dintre ei au acordat vreo atentie clipitului... Motivul pentru care clipim din ochi atat de des a fost necunoscut pana acum".

Nakano si colegii sai au cercetat acest aspect al ochilor intr-un recent studiu. Ei au cerut unui grup de 20 de studenti sa se uite la un film cu Mister Bean timp de 30 de minute, in decursul carora au fost supusi observatiei unui scanner fMRI (functional magnetic resonance imaging). Pana in prezent, majoritatea cercetatorilor s-a aliniat parerii conform careia clipitul nu reprezinta altceva decat un mijloc involuntar de lubrifiere a ochilor. Nu aceasta este insa si concluzia studiului cercetatoarei japoneze. Ea crede ca miscarile specifice clipitului dau "restart" mintii sau reimprospateaza reteaua creierului.

Nakano afirma: "Acest studiu indica faptul ca atunci cand ne concentram asupra lumii exterioare, comutarea creierului de la atentia fata de exterior catre sistemul de procesare interna a creierului are loc in mod accentuat de fiecare data cand clipim... Cred ca procesul clipirii ochilor este asociat strans cu resetarea retelei creierului si fragmentarea informatiei vizuale ce este preluata de memorie."


Copyright © godessdiana88 . 2013

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete":

De ce te gadili?

Care e ochiul tau dominant ? | Ochii si personalitatea

De ce sarutam ? Fiziologia si psihologia sarutului
De ce ne clipesc ochii? De ce ne clipesc ochii? Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 08, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.