Incalzirea globala ne va transforma in pitici

Iti vine sau nu sa crezi dar, potrivit cercetatorilor, incalzirea globala poate provoca in viitor o micsoare a tuturor animalelor de pe pamant, inclusiv a oamenilor.  Asadar, schimbarea climei determinata de scaparea de sub control a incalzirii globale determinate de industrie este pe cale sa ne transforme urmasii in pitici.

Oamenii de stiinta au studiat fosile gasite in Wyoming, SUA, de acum 55 de milioane de ani, descoperind ca toate animalele din acea vreme, de la cai la insecte, s-au adaptat incalzirii climei de atunci micsorandu-si dimensiunile.

Proiectul Bighorn Basin Coring, intemeiat de Fundatia Nationala de Stiinta din SUA, din care fac parte cercetatori din Marea Britanie, Germania, Olanda si America, a ajuns la concluzia ca "piticenia"a fost singura cale prin care numeroase specii puteau rezista incalzirii climei.

Intr-un studiu al Universitatii din Florida, publicat in Journal of Mammalian Evolution (Jurnalul evolutiei mamiferelor), s-a relevat ca hienele s-au micsorat la jumatate, de la dimensiunile unui urs la cele ale unui coiot, in urma incalzirii globale de acum 55 de milioane de ani.

Un alt exemplu arata ca animalele tind sa fie mai mici ori pitice in climatele mai putin calde. Astfel, ursii bruni sunt, in general, mai mici in Alaska fata de Montana, SUA.

O alta cauza a schimbarii dimensiunilor poate fi reducerea oportunitatii de a gasi hrana in climatele mai reci.

Acum 55 de milioane de ani, au fost necesari 10.000 de ani pentru scaderea temperaturii pamantului cu 6 grade. In prezent, se estimeaza ca o astfel de reducere a temperaturii ar putea avea loc in numai doua secole. Poate ca oamenii din viitor,  de peste 200 de ani,  vor fi asemeni unor hobbiti sau unor pigmei africani!


Copyright © godessdiana88. 2013

Articole asemanatoare din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete":

Predictii pentru urmatorii 150 de ani

Dictionarul ghicirii viitorului - Metode de divinatie

Somnul in viitor : dragoste virtuala , invatare si control al sanatatii
Incalzirea globala ne va transforma in pitici Incalzirea globala ne va transforma in pitici Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 10, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.