Cat esti de pregatit sa platesti fondul scolii si auxiliarele copilului tau, in 2013-2014?

Te-ai intrebat de ce trebuie sa platesti fondul scolii din buzunarul tau si ti-ai raspuns ca invatamantul  e falit, ca altfel copilasii ar ramane fara bancute, dulapuri, cuiere, etcaetera si ai platit, nu-i asa?

Cand eu eram la gimnaziu, fondul scolii era cam 100 de ron/an, iar la liceu era niscaiva mai mult.
Daca nu plateau ai tai, te socoteau saracanul clasei si colegii  radeau de tine sau te dispretuiau. Sa nu mai spunem cum te putea trata invatatorul sau dirigintele brontozaur.
Auxiliarele erau cel putin 100 de ron, iar cartile si revistele profesorilor de matematica, fizica si chimie ii lasau pe ai tai cu bugetul serios diminuat o bucata de vreme. Asta era politica de atunci!

Si acum, e la fel!
Toate scolile de stat practica acest fond al scolii, ca sa poata supravietui.

Degeaba spune, domnia sa, domnul ministru Pricopie ca fondul scolii este frauda sau evaziune fiscala!
Atata timp cat bugetul pentru educatie ramane la aceste cifre, fiecare parinte va cotiza an de an,

chiar daca fondul scolii isi va schimba numele in sponsorizare, iar parintii vor trebui sa semneze  pentru aceasta.
Sa nu mai spunem si de reparatiile din timpul anului scolar, de serbari si aniversari!

Cat esti pregatit sa platesti anul acesta fondul scolii si auxiliarele copilului tau, in 2013-2014?

Copyright © diane.ro








Cat esti de pregatit sa platesti fondul scolii si auxiliarele copilului tau, in 2013-2014? Cat esti de pregatit sa platesti fondul scolii si auxiliarele copilului tau, in 2013-2014? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 16, 2013 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Chiar nu ştiu cât se mai plăteşte acum fondul şcolii, dar când eram eu în generală, aveam şi fondul şcolii şi fondul clasei. Să nu mai spun de culegeri, reviste şi alte rahaturi pe care ne obligau profesorii să le cumpărăm, deşi nu le utilizam niciodată la clasă. Acum, că stau şi mă gândesc, chiar mă întreb de unde naiba scoteau ai mei bani pentru tot ce ne puneau ăştia să cumpărăm.
    Nu spun că unele lucruri nu erau necesare: cretă, bureţi, şerveţele, hârtie igienică, coli A4 etc. Dar mai erau şi mofturi pe ici, pe colo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum nu stiu daca in zona mea se plateste fondul scolii dar la gradinita iti dau o lista cu lucruri (servetele, hartie igienica, sapun lichid, culori etc.) cu care gradinarul trebuie sa cotizeze.
    Nu sunt nici pentru, nici impotriva fondului clasei. Eu sa zicem ca imi permit dar poate sunt si parinti care nu isi permit. Parerea mea este ca fondul clasei / scolii ar trebui sa fie optional, cine are bani si placere da, cine nu, nu da si gata.

    P.S.: cand eram eu in generala exista acest fond al clasei, dar era o suma derizorie, in special pentru creta si burete, nu exista problema sa nu se poata plati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi spui, te rog, peste un an sau doi, cand vei ajunge cu copilasul tau la scoala, in grupa pregatitoare..!!
      Pot sa-ti spun ca te vor costa cam o leafa medie, lucrusoarele pe care va trebui sa le cumperi!:)

      Ștergere

Un produs Blogger.