Coca- Cola cu lapte- reactie - Via Viralul Saptamanii...

 Daca ai ramas impresionat de Viralul Saptamanii, adica de reactia laptelui amestecat cu Coca- Cola noastra de toate zilele si ti-ai spus ca acesta este un motiv sigur de a nu mai bea  niciodata aceasta bautura, trebuie sa stii ca lucrurile sunt mult mai simple si clare atunci cand te gandesti la reactia chimica care are loc!

Asadar, Coca- Cola are : apa carbogazoasa, zahăr (zaharoză sau sirop de porumb bogat in fructoza, în funcție de țara de origine), cafeină, acid fosforic, caramel (E150d), arome naturale [42].
Laptele pe langa vitamine, glucide si calciu prezinta si o serie de acizi pe care nu-i mai enumar aici.

Reactia acidului fosforic din Coca- Cola cand vine in contact cu laptele determina separarea moleculelor dense din cele doua bauturi.
Astfel apa care este prezenta si in lapte si in Coca- Cola ramane usor transparenta, celelalte componente se coaguleaza.

Coca cola cu lapte-reactie


Recunosc ca arata dezgustator , dar sa stii ca ce pluteste in bidon este  doar lapte praf si caramel, adica zahar cu cacao.
Aceasta reactie se intampla pentru ca ambele bauturi sunt acide.
PH-ul din Coca- Cola este intre 2.5-4.5, iar cel al laptelui in jur de  6.7.

O reactie asemanatoare se intampla si atunci cand amestecam suc de lamaie cu lapte, laptele branzindu-se, cum spunem noi romanii. E numai chimie, pura!

Sa mai stiti ca toate bauturile acidulate din lume trebuiesc evitate pentru ca ajuta aparitia osteoporozei, care este cumplita cand se instaleaza in organismul unui om.

Aveti grija de voi!

Copyright © diane.ro

Superstitii despre pahare
Simbolurile lunii septembrie
Ce sa mananci in functie de zodie









Coca- Cola cu lapte- reactie - Via Viralul Saptamanii... Coca- Cola cu lapte- reactie - Via Viralul Saptamanii... Reviewed by Diana Popescu on septembrie 03, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.