Gura si dintii copilului tau –surse de esec scolar

Periute de dinti 
Daca nu stiai gura si dintii copilului tau se pot transforma in adevarate surse de esec scolar.
De ce?
Aminteste-ti ultima durere de masea pe care ai avut-o si cum te-ai simtit! Sau cat de rau arata prietena ta cea mai buna cu dintele cariat sau prietenul tau cu un dinte lipsa..!

Iti place sau nu, trebuie sa iei masuri ferme daca vrei sa ai un copil capabil, a carui stima fata de propria persoana sa nu fie in pericol atunci cand deschide gura si are un dinte cariat sau lipsa , precum si dintii  ingalbeniti sau respiratia urat mirositoare.

Aminteste-ti si cum e in scoala: copiii au un simt al observatiei deosebit si se poate intampla ca din nimic- gen remarca, sa iasa o mare catastrofa..

Cariile dentare  pot provoca copiilor esecul la scoala, devenind boli cronice frecvente
De fapt , cariile sunt de cinci ori mai frecvente decat astmul si de sapte ori mai frecvente decat febra fanului .
Copiii  care se confrunta cu dureri  ale dintilor si sunt usor de distrasi , nu se mai concentreaza la teme si au probleme cu finalizarea scalii . Cariile netratate pot provoca , de asemenea, dureri de cap , disfunctii fizice , aspectul săracacios  si  probleme  ale vorbirii, lucruri care afectează foarte mult calitatea unui copil in viată si capacitatea de a reusi  in scoală .

Placa depusa  face dintii sa arate urati, galbeni ca mamaliga sau murdari si poate fi o sursă de tachinare sau intimidare .
De asemenea , studii recente confirmă faptul că bacteriile din placa dintilor sunt responsabile pentru orice, de la diabet la boala Alzheimer, boli cronice si pot afecta inclusiv sistemul imunitar.

Respiratia urat mirositoare
Nimeni nu vrea, indiferent de varsta sa fie  langa cineva a carui gura ii este urat mirositoare! Dintre motivele aparitiei respiratiei mirositoare pot  enumera lipsa spalatului pe dinti, riguros si zilnic, instalarea placii dentare,dar si probleme cu amigdalele si polipii nazali.

Aceste probleme pot fi  prevenite si de cele mai multe ori tratabile la domiciliu, dacă stii pasii si  produsele pe care sa le utilizezi.

De exemplu , stiai că xilitolul( un indulcitor natural care se găseste în mesteacan si porumb coji ) ajută la neutralizarea acizilor din placa si ajută la remineraliza dintii ?
Este dulce ca zahărul  si se găseste în multe forme , cum ar fi bomboane , guma , pastă de dinti si sub formă de granule . 
Când este luat după mese , ajută la neutralizarea cavitatii bucale  si împrospăteaza respiratia .

De asemenea , afla ce alimente pot avea bacterii alimentare ( paine , biscuiti , orez , paste , carbohidrati simpli  si fructe uscate) si care sunt alimentele care ajuta la neutralizarea bacteriilor ( ananas , nuci , seminte , branza , broccoli si castraveti. 
Termină mesele si gustările cu alimente neutralizante în loc de alimente sau bauturi acide .

Iar spalatul pe dinti dimineata si seara trebuie sa devina o rutina.

Recunoaste si tu ca gura si dintii copiluli tau trebuie sa fie sanatosi mereu si evita orice surse de esec scolar spunandu-le si altor parinti despre articolul meu.


Copyright © diane.ro






Gura si dintii copilului tau –surse de esec scolar Gura si dintii copilului tau –surse de esec scolar Reviewed by Diana Popescu on septembrie 19, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. „Alooo! Tovarasi, stati la locurili voastre!” - spunea cineva. De ce ar trebui sa ai o respiratie frumos mirositoare? N-ar fi mai bine una normal mirositoare? Dupa cum ai mai vazut promovez echilibrul. Respiratia urat mirositoare are vreo trei cauze dupa stiinta mea:
    1. Carii - se cheama halena fetida
    2. Boli digestive - nu intru in amanunte
    3. Eliminarea unor substante volatile din anume alimente ce se poate face in principal pe aceasta cale, ex: usturoi.

    Xilitolul nu are nici o legatura cu ce ti-a zis tie cineva, ba din contra, avand efect astringent, ce sa vezi grabeste formarea placii prin aport minim salivar si saliva vascoasa.
    Cat priveste spalatul pe dinti, ar fi bine sa se intample dupa fiecare masa asa ca sa fie logic. Pentru copii recomand cu drag mar si morcov, ca atare. Face masaj gingival, gingie care daca e sanatoasa ne curata ea dintii si ne apara si de infectii.
    Da, da asa au zis aia...
    Semnat: Stii tu...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.