25 octombrie: Ziua Sănătății Plămânilor

 Ziua Sănătății Plămânilor este sărbătorită în fiecare an în a patra miercuri din octombrie. "La fel de ușor ca și a respiră" este o expresie care exemplifică modul lipsit de efort prin care oamenii (și alte specii de pe planeta noastră) se alimentează cu oxigen. Cu toate astea, anual, milioane de oameni  mor din cauza unor boli de plămâni, de la astmă la pneumonie, multe din aceste decese putând fi prevenite.


Dacă în 2023, Ziua Sănătății Plămânilor este marcată pe 25 octombrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 23 octombrie, 2025 - 22 octombrie, 2026 - 28 octombrie.       

                    

25 octombrie: Ziua Sănătății Plămânilor

Această zi a fost creată în 2023 de Asociația Americană pentru Îngrijirea Respiratorie, cu scopul de a crește conștientizarea despre numărul crescând de boli cronice pulmonare. Numai în SUA, an de an, peste 10 milioane de oameni sunt diagnosticați cu bronșite cronice.


Organizația Mondială a Sănătății și alte organizații similare au avertizat repetat asupra ratei în creștere de boli cronice ale plămânilor. Acestea au semnalat asupra unor cauze ale îmbolnăvirilor provocate de fumat, vaping, poluarea aerului și, în general, un stil de viață nesănătos.


24 octombrie: Ziua de Conștientizare a Cangurului


Odată ce un compus chimic nenatural, precum monoxidul de carbon, intră pe căile noastre respiratorii, fie ca vapori, fie ca fum, are un impact major asupra celulelor plămânilor, precum și asupra sângelui circulând prin organe asociate cu aceștia. Acest lucru poate poate genera inflamații și distrugeri înăuntrul organismelor noastre. Celulele corpului, în particular ale plămânilor, sunt astfel atacate de de toxine care, în perioade lungi de timp, pot , în acest fel, trece prin schimbări nenaturale, ce pot conduce la cancer și alte boli. Verificările regulate, însoțite de un stil de trai sănătos implicând exerciții fizice și o dietă bogată în antioxidanți pot ajuta la sănătatea plămânilor noștri. 


25 octombrie: Ziua Notoriei Păpuși Ucigașe Chucky

25 octombrie: Ziua Sănătății Plămânilor 25 octombrie: Ziua Sănătății Plămânilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 24, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.