Omagiu lui Nelson Mandela adus de Cassius Clay / Muhammad Ali

Initial, mi-am zis sa nu scriu nimic despre moartea lui Nelson Mandela. Nenumarate agentii de stiri si siteuri asteptau hulpave vestea asta, multe din ele avand deja pragatit articolul pe aceasta tema de acum cateva luni. Nu m-am putut abtine totusi sa nu public acest omagiu adus de un mare om unuia poate si mai mare. Inegalabilul boxer Cassius Clay ( cunoscut sub numele de Muhammad Ali dupa ce s-a convertit la islamism in anul 1964) a dat publicitatii un scurt, dar inspirat comentariu despre Nelson Mandela, cel care a fost si va ramane mereu in istorie o personalitate marcanta a umanitatii. 

Mandela. Un nume. Un om. O misiune: Salvarea unei natiuni de ea insasi. Putini oameni din istoria oamenirii au avut un mai mare impact asupra unei natiuni, inspirand totodata intreaga lume. A calauzit tara sa de la nedreptatea apartheidului catre inflorirea unei pasnice democratii multirasiale. Au facut vreodata alti oameni mai mult pentru natiunea si cauza lor? Doar acei care au fost dispusi sa-si sacrifice vietile in astfel de scopuri. Domnul Mandela si-ar fi putut petrece cu usurinta cei 27 de ani cat a fost in inchisoare in afara tarii sale, protestand de departe, ferit de repercursiuni, fata de nedreptatile din patria sa. Nu a fost si cazul sau. Daca compatriotii sai sufereau, el nu putea decat sa sufere impreuna cu ei. Stiu cate ceva despre proteste. Cunosc simtamintele si intrebarile ce strabat mintea celor care lupta impotriva unui sistem, lasand totul deoparte pentru cauza lor. Nu este niciodata un lucru usor. Telurile personale conteaza foarte mult, dar cei mai cutezatori dintre oameni se focalizeaza spre un mai maret tel.  Africa de Sud din zilele noastre este construita gratie sacrificiului domnului Mandela. Chiar si astazi ma uimeste faptul ca acest om a putut renunta la 27 de ani din viata sa in inchisoare, iertandu-i pe cei care l-au trimis acolo.
Omagiu lui Nelson Mandela adus de Cassius Clay / Muhammad Ali Omagiu lui Nelson Mandela adus de Cassius Clay / Muhammad Ali Reviewed by Diana Popescu on decembrie 06, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Da, ai scris frumos, chiar acum ma pregatesc sa downloadez Invictus, film despre Nelson Mandela, cu Morgan Freeman, Matt Damon etc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.