Ianuarie, luna divorturilor si despartirilor

Potrivit unui recent studiu, luna ianuarie prilejuieste anual cele mai multe divorturi si despartiri din relatiile de cuplu. Rezolutiile ori hotararile pe care le luam odata cu Anul Nou nu includ asadar numai renuntarea la fumat, pierderea in greutatea corporala, aderarea la un ambitios program de intretinere fizica, ci si... "un adio si n-am cuvinte" adresat tovarasului de viata.

Principalele cauze ale despartirilor din ianuarie par a fi "stresul Craciunului" si dorinta oamenilor de a-si oferi un proaspat inceput concomitent cu pasirea intr-un nou an. Alte trei motive sunt problemele financiare, vremea deprimanta din timpul iernii, si presiunile facute de familie in vederea separarii de un partener neagreat de catre aceasta.

In topul lunilor cu cele mai multe separari ori divorturi, ianuarie este urmat de decembrie si martie.

Intrebate de cercetatori daca luna ianuarie a reprezentat un motiv major al despartirii, mai multe persoane ce au trecut prin aceasta etapa a vietii lor in prima luna a anului au raspuns afirmativ intr-un procent de 62%. Studiul a relevat, de asemeni, ca 48% din cei care s-au despartit nu asteptat decat foarte, foarte putin pentru a-si inchega o noua relatie in doi.

Un purtator de cuvant de la Vouchercloud, compania care a facut aceasta cercetare, a declarat: "Craciunul este cea mai stresanta perioada a anului, care provoaca frecvent frictiuni in legaturile de cuplu... Combina acest fapt cu melancolia specifica din ianuarie si vei constata ca o multime de cuplu isi pierd directia. Nu este surprinzator ca multi trec prin mari framantari in aceasta perioada. Avand mai putine distractii la dispozitie, oamenii pot examina mai atent relatia cu partenerul lor si pot decide ca nu sunt deloc satisfacuti de ceea ce descopera in acest fel... Faptul ca se intra intr-un nou an, cu un nou inceput, poate duce unii oameni spre o abordare de genul "gata cu vechiul, traiasca noul", care ii face sa isi spuna ca a venit vremea sa isi paraseasca partenerul si sa isi gaseasca altul nou."

In concluzie, daca tii la relatia ta de cuplu sau la mariajul tau, straduieste-te sa eviti orice fel de dispute ori certuri si sa faci cat mai multe concesii partenerului tau in ianuarie, dar si in martie si decembrie!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cum sa te desparti elegant de cineva?

Cuvinte de despartire in dragoste | Vorbele care anunta sfarsitul

Cum doare despartirea in dragoste?
Ianuarie, luna divorturilor si despartirilor Ianuarie, luna divorturilor si despartirilor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 15, 2014 Rating: 5

7 comentarii:

  1. imi caut si eu un loc de munca ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lool =)))) anonim ai gresit blogul =)))) noi nu angajam !!!!! hai ca asta a fost buna =)))))

      Ștergere
  2. draga,anonim oare cata lume isi cauta de lucru,atata doar ca aici nu e locul potrivit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este ,luna ian.vine pt.enorm de multa lume,cu depresii,dezamagiri,despartiri!si eu m am despartit,inca de la revelion,de partener si chiar mi s a spus in zodie,la varsator,luna asta,dezastru in dragoste si chiar asa,a iesit!dar am vz.si la altii,care nu s varsatori,tot separari si probleme!sper doar ca per total ,sa nu fie un an prost,ca anul trecut! speram si ne rugam!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am si eu nevoie de 50000euro are careva?

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu as avea nev.si va intreb care nu are nevoie?mie mi trebuie doar ,10000!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.