Martea, ziua cea mai productiva a saptamanii

Daca vrei sa te apuci de un amplu si ambitios proiect sau sa duci pana la capat o treaba importanta, un nou studiu iti recomanda sa faci asta intr-o zi de marti. Din aceasta perspectiva, martea este singura zi a saptamanii cand reusim sa ne concentram cu adevarat si sa dam dovada de o cat mai mare productivitate.

Intr-o anumita masura, acest lucru pare a fi cat se poate de justificat: aproape nimanui nu ii place lunea, o zi in care oamenii se chinuie sa reintre in ritm si sa se reintegreze in activitatile lasate deoparte in timpul weekend-ului. Vinerile aduna oboseala din decusul intregii saptamani si sunt marcate de visele si planurile facute pentru weekend, iar miercurile, ce pica la mijlocul sapatamanii, ne aduc de obicei numeroase batai de cap si munci de rutina. Raman la socoteala numai zilele de marti si joi, dar, potrivit firmei Accountemps, ce a efectuat un sondaj de opinie printre sefii de resurse umane din peste 300 de firme, numai cele dintai ne mobilizeaza cu adevarat sa punem umarul la treaba.

La acest sondaj, ce a avut loc in Canada, 33% dintre participanti au declarat ca productivitatea se intensifica martea spre deosebire de joi si vineri, zile ce au adunat numai 5%, respectiv 6 %, dintre sufragii din punct de vedere al eficientei.

Zilele de miercuri sunt pe locul doi ca productivitate, cu un procent de 23%, in vreme de zilele de luni au insumat 14% din voturi, si nici o zi a saptamanii in particular, 18%.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Carnavalul Mardi Gras – Traditie si origini

Nascut marti – Astrologie & horoscop

Marti in citate, aforisme, maxime, proverbe
Martea, ziua cea mai productiva a saptamanii Martea, ziua cea mai productiva a saptamanii Reviewed by Diana Popescu on februarie 18, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Sincer?asa este.pt.mine este cea mai buna zi din saptamana si cea mai proasta,vinerea!abia astept sa vina martea,in fiec.saptamana!pt.mine ziua de MARTI E MAGICA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant sondajul efectuat in Canada, cred ca si la noi ar fi fost cam aceleasi rezultate !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.