Dansul cu diavolul | O poveste de Halloween

Aceasta poveste face parte din legendele din folclorul american asociate cu Halloween-ul, cu atmosfera speciala de teroare si supranatural ce invaluie aceasta controversata sarbatoare.

Poveste Halloween
Dansul cu diavolul
Fata se dichisea cat putea de repede inainte de a pleca spre scoala. Era noaptea marelui bal anual al liceului, in urma cu 70 de ani, in oraselul Kingsville din Texas. Fata era atat de incantata gandindu-se la dansurile in care urma sa se avante! Isi luase pentru acest eveniment o rochie nou-nouta, de un rosu stralucitor, ce iti lua ochii. Stia ca arata nemaipomenit de bine in ea! Urma sa fie cea mai frumoasa noapte din viata ei!

Apoi, mama sa a pasit in casa, cu fata alba ca varul si o privire hotarata.

"Nu vei pleca la nici un fel de bal," i-a spus, raspicat, mama.

"Dar de ce?" a intrebat contrariata fata.

"Tocmai am stat de vorba cu preotul. El spune ca acest bal este dedicat diavolului. Iti interzic cu desavarsire sa mergi acolo," i-a raspuns mama.

"Fata a dat din cap aprobator, acceptand in aparenta spusele mamei. Era, insa, decisa sa faca orice ii statea in putinta pentru a merge  la bal! De indata ce mama s-a apucat sa trebaluiasca prin casa, si-a imbracat in fuga noua rochie rosie si a zbughit-o pe fereastra catre liceu.

Imediat ce a pasit in sala de bal, toti baietii si-au atintit privirile catre ea. Era, dintr-o data, in centrul atentiei! De obicei, mai nimeni nu o baga in seama. Mama sa o acuza frecvent ca era prea neingrijita pentru a avea un prieten. In acea seara nu mai era insa deloc neingrijita. Baietii din clasa sa aproape ca se luau la bataie pentru a dansa cu ea.

Mai tarziu, fata s-a indepartat de multime si a mers la o masa pentru a-si turna niste punch. Deodata, o tacere sumbra s-a asternut  in  intreaga sala de bal. Muzica s-a oprit. Atunci cand s-a intors spre ringul de dans, a zarit alaturi de ea un barbat aratos, cu parul si hainele de un negru asemeni penei corbului.

"Danseaza cu mine," i-a spus el.

Ea a reusit cu greu sa ingaime un timid "da," coplesita de vederea acestui barbat fascinant. El a condus-o pe ring, muzica a reinceput, si fata s-a descoperit dansand mai bine si mai gratios decat o facuse vreodata. Toata lumea se uita la minunata pereche de dansatori!

Apoi, barbatul a inceput sa roteasca continuu, in pasi de dans. Ea a inceput sa-si piarda rasuflarea si a incercat sa se desprinda din dans, insa partenerul sau o invartea tot mai repede si mai repede. Isi simtea picioarele infierbantate, iar barbatul nu inceta sa o conduca intr-un dans infernal, din ce in ce mai alert. Fata se rotea cu o atat de mare viteza incat un nor de praf a ajuns sa se ridice in jurul celor doi dansatori, ascunzandu-i de multimea din jur.

Atunci cand praful s-a asezat inapoi pe podea, fata nu mai era acolo. Barbatul imbracat in negru a facut o plecaciune catre oamenii inmarmuriti de spaima si a disparut ca prin farmec. Diavolul venise la petrecerea lui si trimisese fata, intr-un ametitor vartej, direct catre iad.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Legenda lui Jack O'Lantern | Legende de Halloween

Mireasa moarta – O poveste de Halloween

Legenda lui Bloody Mary | Poveste de Halloween
Dansul cu diavolul | O poveste de Halloween Dansul cu diavolul | O poveste de Halloween Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.