Forma fetei iti destainuie personalitatea?

Poti sa spui ce fel de om este cineva, ce fel de personalitate are acesta, uitandu-te doar la fata sa? Se pare ca da! Noile descoperiri ale cercetatorilor din Marea Britanie au pus in evidenta o puternica corelatie intre forma fetei si anumite caracteristici ale personalitatii precum onestitatea si agresivitatea.

Fata si personalitate
Forma fetei iti destainuie personalitatea?
Studiile anterioare au aratat deja ca atat barbatii cat si femeile cu fetele late au, in medie, tendinta de a fi necinstiti si a-i ataca verbal, sau chiar fizic, pe cei din imediata lor apropiere, insa, de acesta data, oamenii de stiinta au vrut sa afle mai multe despre proportiile trasaturilor faciale si ceea ce marturisesc ele despre personalitatea oamenilor.

Studiul britanicilor, publicat in jurnalul "Biology Letters," a scos la iveala ca raportul dintre latimea si lungimea fetei poate constitui un reper de baza al atitudinii dominante, agresive si a lipsei de onestitate atat la barbati, cat si la femei. Oamenii cu fata lata sau larga sunt, in medie, mai mult predispusi catre tendintele mentionate mai sus.

La studiu au participat 54 de barbati si 49 de femei cu varste intre 18 si 30 de ani. Fiecaruia dintre ei i s-a cerut sa completeze un chestionar referitor la temperamentul sau, si apoi i s-au masurat fata de la un obraz la altul si de deasupra buzei superioare pana sprancene.

Nu este inca clar de ce raportul dintre dimensiunile fetei este asociat atat de puternic cu trasaturile personalitatii, insa exista cateva presupuneri. In primul rand, este posibil sa existe predilectii culturale fata de anumite tipuri de fete, care influenteaza felul cum ne vedem pe noi insine. La mijloc pot fi, totusi, si niste conexiuni biologice. Conform altor teorii, exista o corelatie intre nivelul ridicat de testosteron si fetele late. Pe de alta parte, cercetatorii au propus si o explicatie de tip evolutionist: oamenii cu fetele mai largi tind sa aiba maxilare mai puternice, un fapt care, de-a lungul timpului, i-a favorizat, facandu-i mai rezistenti la incasarea unor pumni primiti in fata. Cu alte cuvinte, fetele mai largi le permit unora sa se comporte agresiv fata de altii intr-o sporita masura.

Ai fost vreodata tentat sa ii judeci gresit (in mod subconstient) pe unii oameni pornind de la impresia lasata de fetele lor? Oricum, acest studiu ne da un motiv sa ne privim pe indelete, cu mai mare atentie, in oglinda!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Trasaturile fetei si personalitatea in traditia chinezeasca

Interpretarea expresiilor fetei | Descifrarea comunicarii faciale

Forma fetei si norocul in dragoste
Forma fetei iti destainuie personalitatea? Forma fetei iti destainuie personalitatea? Reviewed by Diana Popescu on octombrie 25, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.