FUNDATIA lui Isaac Asimov: Un nou serial SF marca HBO

"Fundatia," incitanta serie de romane stiintifico-fantastice apartinand reputatului Isaac Asimov, este pe cale sa se metamorfozeze intr-un serial de televiziune marca HBO, cu aportul lui Jonathan Nolan, un cineast deja bine cunoscut in domeniul SF.

serial TV hbo
FUNDATIA lui Isaac Asimov
Jonathan "Jonah" Nolan s-a afirmat in ultima vreme ca scenarist si producator, fiind creator al serialului TV science fiction "Person of Interest" (Persoana de inters), si colaborand cu fratele sau, Christopher Nolan, la scenariile unor filme precum The Dark Knight (cavalerul negru) , The Dark Knight Rises, si Interstellar. Ultima isprava a lui Jonathan Nolan fost crearea, alaturi de Lisa Joy, a scenariului filmului pilot al serialului SF HBO "Westworld," inspirat dupa un film din 1973, ce a beneficiat de scenariul si regia renumitului scriitor Michael Crichton.

Planuita mai de mult a fi ecranizata de catre Roland Emmerich, seria "Fundatia" este o adevarata capodopera a genul stiintifico-fantastic, asa ca multa lume asteapta deja cu nerabdare sa vada cum va fi intruchipata pe micul ecran. In aceasta ambitioasa intreprindere, HBO s-a aliat cu televiziunea Warner Bros. Avand in vederea marea intindere a actiunii din romanele lui Isaac Asimov, sper ca acest serial va cuprinde cat mai multe episoade si nu va fi doar una-zis miniserial.

Oricum, prin acest nou film TV vom fi transpusi pe planeta Terminus, pe care a fost exilat matematicianul si psihologul Hari Seldon, din pricina faptului ca prezisese destramarea Imperiului Galactic. Pe aceasta planeta, un grup de artisti, oamenii de stiinta si ingineri incearca sa creeze o noua societate, avand oportunitatea de a da o noua sansa omenirii.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Traieste pentru totdeauna! | Poveste de Ray Bradbury

Game of Thrones, sezonul 5

Cele mai bune 25 carti science fiction potrivit internetului
FUNDATIA lui Isaac Asimov: Un nou serial SF marca HBO FUNDATIA lui Isaac Asimov: Un nou serial SF marca HBO Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 11, 2014 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Hari Seldon nu a fost niciodata exilat pe Terminus! El a ales Terminus ca destinatie pentru prima Fundatie. Pe de alta parte el nici nu a calcat vreodata pe Terminus. A murit pe Trantor. :) Oricum, interesanta stirea! Astept rezultatul..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai citit si inteles cartile. eu sunt curios de unde or sa inceapa. la final, stim cu totii (sper) ca ii vom vedea pe Golan Trevize si R. Daneel Olivaw...
      in fapt povestea incepe cu Susan Calvin.
      mai jos, seriile complete, in ordine:

      Ciclul Roboţilor:
      – “Caverne de oţel”, 1954 (The Caves of Steel)
      – “Soarele gol”, 1957 (The Naked Sun)
      – “Roboţii de pe Aurora”, 1983 (The Robots of Dawn)
      – “Roboţii şi Imperiul”, 1985 (Robots and Empire)

      Ciclul Imperiului Galactic:
      – “O piatră pe cer”, 1950 (Pebble in the Sky)
      – “Pulbere de stele”, 1951 (The Stars, Like Dust)
      – “Curenţii spaţiului”, 1952 (The Currents of Space)

      Ciclul Fundaţiei:
      – “Preludiul Fundaţiei”, 1988 (Prelude to Foundation)
      – “Înainte de Fundaţie”, 1993 (Forward the Foundation)
      – “Fundaţia”, 1951 (Foundation)
      – “Fundaţia şi imperiul”, 1952 (Foundation and Empire)
      – “A doua fundaţie”, 1953 (Second Foundation)
      – “Marginea Fundaţiei”, 1982 (Foundation’s Edge)
      – “Fundaţia şi Pământul”, 1986 (Foundation and Earth)

      Finalul..sau inceputul:
      – “Sfârşitul eternităţii”, 1955 (The End of Eternity)

      Ștergere

Un produs Blogger.