Google: O noua metoda de a face bani din site/blog | Google Consumer Surveys

Prin bine cunoscutul Adsense, Google a pus la dispozitie, de catva la timp, o oportunitate a detinatorilor de siteuri si bloguri de a face bani online prin publicitate. Google a creat, de curand,  o noua metoda de a castiga bani printr-un site sau un blog, prin asa-zisul Google Consumer Surveys (Sondaj de opinie al consumatorilor Google).
Bani pe Google sondaje de opinie
Google Consumer Surveys
Din pacate, aceasta noua oportunitate nu este inca disponibila in Romania (si probabil in intreaga Europa), adica pentru acei bloggeri ori detinatori de siteuri cu cont pe Google Adsense care sunt platiti in euro. Google anunta, totusi, ca aceasta noua tehnica de a face bani se va pogori curand nu numai asupra Statelor Unite, ci si a Canadei si Marii Britanii, sugerand ca va fi mai apoi disponibila in tot mai multe tari ale lumii. Va face parte dintre acestea si Romania, si cand se va intampla treaba asta, ramane de vazut si de sperat...

Ce este Google Consumer Surveys?

Sa presupunem ca ai un site pentru care ar utilizatorii internetului ar trebui sa plateasca pentru a avea acces neingradit, dar in care ei pot intra pana la urma fara nu a da nici un ban. Vizitatorii tai ar trebui, in acest caz, sa completeze un formular de tip sondaj de opinie, tu urmand sa fii platit pentru fiecare raspuns la o intrebare din acest respectivul sondaj.

Oricum, in ultima vreme, tot mai multe si mai multe siteuri (in engleza, in special) au adaugat niste asa-zise "paywalls" (pagini/"ziduri" de plata) ce apar inainte de a le putea accesa continutul, si care iti cer sa platesti o singura data sau sa te abonezi gratuit pentru a avea putinta de a avea acces la articolele,clipurile lor video, etc. Un exemplu in acest sens este Wall Street Journal.

Google Consumer Surveys / "Sondajul de opinie al consumatorilor Google" este asemanator acestor "ziduri de plata" / paywalls, ingaduind accesul utilizatorilor spre continutul unui site/blog numai dupa ce acestia raspund catorva intrebari dintr-un sondaj de opinie.

Deocamdata, in SUA, creatorii sondajelor de opinie sunt taxati de Google cu 10 centi per sondaj, din care 5 centi raman proprietarului siteului/blogului. Asta inseamna ca banii castigati prin acest procedeu sunt facuti jumate-jumate intre Google si publicistii online. Inca o data, cu cat ai un trafic mai mare, cu atat mai mult poti sa castigi!

Sa speram ca acesta facilitate va ajunge candva si in Romania. Pana atunci, poti afla mai multe despre acest nou proiect aici: Google Consumer Surveys 


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Google (Plus) iti poate aduce noi si ne-/dorite contacte pe Gmail

Google, da-mi 6 numere norocoase! | Rugaciune la zeul Google

BLOGUL DIANEI: O comunitate Google Plus cu 3.000 de membri
Google: O noua metoda de a face bani din site/blog | Google Consumer Surveys Google: O noua metoda de a face bani din site/blog | Google Consumer Surveys Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 09, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. NAMASTE DRAGA DIANA !!! Ar fi o treba excelenta deoarece si in romania avem multzi semeni care avand un anumit grad de handicap motor ,posibilitatea de a -si castiga macar o jumatate de paine zilnic ,ar fi ceva cu adevarat laudabil ,daca cei de la google s-au gandit indirect si la ei. Multzumesc pentru aceasta veste minunata care e sa se transforme cat mai curand in realitate. Cu stima GeorgedeDrobeta .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit pe blogul meu, George de la Drobeta. Mult succes in tot ceea ce ti-ai propus!

      Ștergere
  2. Abia astept sa fie valabila chestia si in Romania, poate ne mai suplimentam astfel veniturile :)

    RăspundețiȘtergere
  3. " Inca o data, cu cat ai un trafic mai mare, cu atat mai mult poti sa castigi!"

    Crezi ca cineva intra pe blogul tau sa completeze sondaje?
    Eu zic ca cine va folosi acest tip de (annoying) advertising o sa isi piarda mare parte din cititori/vizitatori.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.