Numărul 33: Simbol și semnificație

 Numărul 33 este un simbol important, cu numeroase semnificații în religie, astrologie, numerologie, esoterism și masonerie. Coincidențele asociate cu acest număr par să fie foarte frecvente pentru a fi întâmplătoare, fiind remarcabile, de exemplu, cele legate despre paralela de 33 grade a pământului.


Numărul 33: Simbol și semnificație



Coloana vertebrală umană cuprinde 33 de vertebre când oasele ce formează coccisul sunt numărate individual. Piciorul uman are 33 de încheieturi. Steagul ONU arată globul pamantesc în 33 de secțiuni (32 amplasate de-a lungul unor arcuri de cer, plus una sub forma unui cerc central).


Numărul 33 în religie


Numărul de zeități din hinduism și alte religii vedice este de 33.


Cel de-al doilea nivel al cerului din buddhism este numit "Trayastrimsa", semnificand cei 33 de zei sau "deva" care se află între cer și pământ.


Pelerinajul Saigoku Kannon constă din vizitarea a 33 de temple buddhiste în regiunea Kangai din Japonia.


Același număr corespunde celor 33 de încercări ale lui Bodhisattva Avalokitesvara (un bodhisattva care incorporează compasiunea tuturor Buddha).


Muntele Hermon este localizat la 33 de grade latitudine și longitudine. În Cartea lui Enoh, muntele Hermon este locul în care "Veghetorii, fii lui Dumnezeu sau nefilimii au pogorât pe pământ".


Regele David a guvernat peste Israel, în Ierusalim, timp de 33 de ani. 


Potrivit unor învățați, Iisus a făcut 33 de minuni. A fost răstignit la vârsta de 33 de ani.


Conform Bibliei, Geneza 46:15, "Aceştia sunt fiii pe care i-a născut lui Iacov Lea în Padan-Aram, împreună cu fiică-sa Dina. Fiii şi fiicele lui alcătuiau în totul treizeci şi trei de inşi."


În Leviticul, 12:4, se spune că după circumcizia fiului ei, "Femeia să mai rămână încă treizeci şi trei de zile, ca să se curăţească de sângele ei; să nu se atingă de niciun lucru sfânt şi să nu se ducă la Sfântul Locaş până nu se vor împlini zilele curăţirii ei."


Primul templu al lui Solomon a rămas intact 33 de ani înainte de a fi dărâmat.


Se spune că Antihristul va începe să domnească peste pământ la vârsta de 33 de ani. 


În Biblie aflăm:

- Ieremia 33:3: "Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşți."

- Ezechiel 33:33: "Când se vor întâmpla însă aceste lucruri – şi iată că se întâmpla! – vor şti că era un proroc în mijlocul lor.”

- Marcu 13:33: "Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vă, căci nu ştiți când va veni vremea aceea."


Lag Ba'omer este o sărbătoare evreiască ce pică în a treizecişitreia zi din Omer. Conform Wikipedia, "Numărătoarea Omerului este numărarea verbală a fiecăreia dintre cele 49 de zile dintre Paștele evreiesc sau Pesah și sărbătoarea Șavuot (Shavuot, Sărbătoarea Săptămânilor sau Rusaliile evreieșți)."


Conform misticului, teologului și filosofului musulman Al-Ghazali, locuitorii raiului vor exista veșnic într-un stadiu al vârstei de 33 de ani.


Mărgelele de rugăciune din islamism sunt, în general, aranjate în seturi de câte 33, un număr frecvent utilizat în ritualuri Dhikr. Astfel de mărgele, cuprinzând câte 3 seturi, conduc la un total de 99, corespunzător celor 99 de nume ale lui Dumnezeu.


Numele Elohim (atribuit lui Dumnezeu) apare de 33 de ori în Geneza Bibliei ebraice.


Numărul 33 în masonerie


În Ritul Masonic Scoțian există 33 de grade.


Marele sigiliu masonic, cu cuvintele în latină "Ordinea Noii Lumi", a fost adăugat pe bancnota dolarului în 1933.


În decursul celui de-al doilea război mondial, masonul de gradul al treizecișitreilea Winston Churchill a inițiat simbolul "V pentru Victorie", ce a devenit, în anii 1960, un simbol al păcii. Anterior, a fost un simbol al celui de-al treizecișitreilea gard masonic. 


Masonul de al treizecișitrelea grad, astronautul Mason Buzz Aldrin, și fiul unui mason de gradul al treizecișitreilea, astronautul Neil Armstrong, au fi făcut o ceremonie masonică la 33 de minute după sosirea lor pe lună, arborând steagul masonic și făcându-și poze unul altuia.


Cunoscutul regizor și mason de gradul al treizecișitreilea, James Cameron, a luat parte în Houston, Texas, la premiera filmului său "Titanic", a cărui proiecție a început la ora 3:33 pm.


Misterele paralelei de 33 de grade a pământului


Paralela 33 constitue, se zice, o cale a puterii împrejurul globului, un fel de circuit care conectează atât timpul, cât și spațiul.


Numeroase piramide din toată lumea sunt amplasate pe acesta paralelă. În plus, alte două centre ale activității paranormale s-ar găsi în apropierea paralelei 33, acestea fiind Atlantida și Triunghiul Bermudelor.


Întâmplător sau nu, cel de-al treizecișitreilea președinte al SUA, Harry Truman, a aprobat bombardamentul nuclear al celor două binecunoscute orașe japoneze, amândouă întinse pe paralela 33.


Asasinarea lui JFK, adică a lui John Fitzgerald Kennedy, cel de-al treizecișicincelea președinte al SUA, coincide cu cea a unor numeroase personalități de-a lungul sau în apropiata apropiere a paralelei 33. 


Orașul antic Babilon ar fi fost clădit în imediata apropiere a paralelei 33, iar orașul Bagdad se găsește chiar pe aceasta, într-o regiune considerată a fi fost Grădina din Eden.


Anticii asiatici ar fi descoperit o linie de conexiunea a energie dragonului la această latitudine, și ar fi construit pe ea orașe pentru a-i utiliza energia terestră "chi". O energie cunoscută și ca cea kundalini sau a șarpelui.


Omenii de știință ar fi descoperit în interiorul marei piramide din Egipt frecvența de 33 herți. Este considerată de unii frecvența conștiinței lui IIsus.


Numărul 33 în numerologie


33 este adeseori, în numerologie un număr puternic, spiritual sau mistic. Un număr format din aceleași două cifre este estimat în numerologie că un unul stăpânitor, de bază. Atât numerologia caldeeană, cât și cea pitagoreeană, ori din Cabala, i-au atribuit o forță ieșită din comun.


Dacă numărul destinului tău este 33 înseamnă că menirea ta pe lume este să-i iluminezi pe alții, să-i influențezi în bine, să-i conduci. Poți deveni un lider, un învățător spiritual, un profesor, un învățător, un preot, un scriitor, un educator capabil să îmbunătățească intelectual sau spiritual existența altora. 


Numărul 12: Simbol și semnificație

Numărul 33: Simbol și semnificație Numărul 33: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on octombrie 05, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.