Jupiter: Simbol și semnificație

Jupiter sau Jove (la greci, Zeus) era privit ca domnul cerurilor, guvernând de pe muntele Olimp, un conducător omnipotent având mereu la îndemână arme precum fulgerele.


Echivalentul său atral este cunoscut în prezent ca cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, cu o rotație în jurul soarelui de aproximativ 399 de zile. Orbita lui Jupiter, asemeni celei a lui Marte, este iregulată când este observată de pe pământ, fiind caracterizată de curbe ce pot explică numeroasele mituri despre viața dezordonată a părintelui zeilor. 

                

Jupiter: Simbol și semnificație


În astrologie, Jupiter este considerat "marele binefăcător" sau "aducătorul norocului". Casa sa "diurnă" este Săgetătorul, iar cea "nocturnă", Peștii. Cei născuți sub influența lui Jupiter se spune că sunt joviali, binevoitori, prietenoși, cu inimă bună. Din punct de vedere negativ, sunt aroganți și prea încrezători în sine. 


Lumina: Simbol și semnificație


Jupiter este planetă vremii diurne, una masculină, sprijinitoare a vieții, guvernând religia, legea și oamenii cu vârste între 57 și 68 de ani. Culoarea sa este violet-roșcată, metalul său, zincul, pietrele prețioase asociate cu ea sunt smaraldul, ametistul, turcoazul, jaspul. 


În China antică, Jupiter era numit "domnul Estului" și era corelat cu elementul lemnului. 


Talismanul lui Jupiter


Jupiter: Simbol și semnificație Jupiter: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.