De 1 martie, porcii sunt martisoarele americanilor

Daca pentru noi martisoarele sunt insemnele reprezentative al zilei de 1 martie, in Statele Unite ale Americii primavara incepe cu Ziua Porcului (Pig Day). Este vorba despre o sarbatoare nationala americana inaugurata in 1972 de surorile Ellen Stanley, profesoara in Lubbock, Texas, si Mary Lynne Rave din Beaufort,  Carolina de Nord, ce incearca sa ii redea porcului drepturile sale, in general nerecunoscute, ca unul din "cele mai intelectuale animale domestice ale omului."

Ziua porcului
Celebrata mai ales in Midwest (zona mediana din vestul SUA), Ziua Porcului include evenimente organizate la gradinile zoologice, in scoli, camine, precum si competitii sportive. Cu acest prilej au loc si asa-numitele "petreceri ale porcului," cu prilejul carora sunt la loc de cinste punch-ul "porcului roz" si delicatese facute din carne de porc, si sunt agatate in copaci panglici roz sub forma coditei porcine in onoarea preacinstitului Porc. In acest context, se poate pune, pe buna dreptate, intrebarea daca aceasta sarbatoare de pe 1 martie cruta vietile catorva porci sau, dimpotriva, este dedicata degustarii slaninei, suncii sau costitelor provenite de la ei.

In unele regiuni ale Americii de Nord, pe 1 martie au loc parade "porcine" in care apar porculeti de portelan, auxiliare de bucatarie in forma de porci si pusculite porcisori, sau sunt initiate actiuni speciale dedicate ajutorarii porcilor vietnamezi.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

1 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Taierea porcului de Ignat - Traditii si obiceiuri

Martisorul de 1 martie – Traditie, simbol si semnificatie
De 1 martie, porcii sunt martisoarele americanilor De 1 martie, porcii sunt martisoarele americanilor Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2015 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.