Când fetele știu ce înseamnă și care sunt diferențele dintre RCA și CASCO!!!


Trebuie să-ţi spun, despre asigurările auto, fiindcă Ilinca, colega mea, m-a năucit de dimineaţă, cu gândul care i-a putut trece prin cap! 
De când şi-a luat maşină se crede un fel de CatWomen a volanului, supereroina aceea din benzile desenate. 

Care sunt diferentele dintreRCA si CASCO
- Mă tot urmăreşte o maşină cu un ciudat prin trafic şi mi-a trecut prin cap să-i trag o bușeală, să-l sperii, să mă lase în pace! mi-a spus ea și nu mi-a venit să cred! 

A uitat sfârşitul vacanţei de anul trecut, când a prins-o grindina şi i-a făcut parbrizul zob şi plângea de mama focului panicată..!
Noroc că avea ambele asigurări auto, că nu ştiu pe unde scotea cămaşa. 

Asigurările auto sunt destul de scumpe şi diferă de la broker la broker, de aceea, îţi recomand să treci pe la rcalatineacasa.ro, dar nu înainte de a afla ce înseamnă şi care sunt diferenţele dintre RCA şi CASCO, cele două asigurări auto, fără de care n-ar trebui să te urci la volan, fie că eşti şofer amator sau profesionist. 

RCA-ul, după cum bine ştii, este prescurtarea de la Răspunderea Civilă Auto, poliţa de asigurare obligatorie, din România, ce se încheie între orice şofer şi o companie de asigurări, gen SC Aust Insurance Broker de Asigurare SRL, care te despăgubeşte, în caz că, doamne fereşte, eşti implicat într-un accident! 
Dacă accidentul este produs din vina ta şi ai asigurare eşti salvat, dacă nu s-a lăsat cu răni corporale grave, RCA-ul, asigurându-ţi posibilitatea de a plăti despăgubirile omului afectat, dar şi pe ale tale, indiferent de posibilităţile materiale ale fiecăruia din voi! 

Asigurarea CASCO, spre deosebire de prima, este o asigurare facultativă, adică, dacă vrei o faci, dacă nu, nu, dar, mai bine pentru tine, ca şofer este s-o ai şi pe asta! 

Dacă te întrebi ce mai înseamnă şi CASCO, trebuie să ştii că acest nume este un acronim ce provine din doi termeni englezeşti: casualty and collision, ce înseamnă accidente şi tamponări. 
La ce este bună aceasta? 
Stai să-ţi spun! 

CASCO te protejează doar pe tine şi maşina ta, în caz de avarii, produse în accidentele din trafic, prin ciocniri sau coliziuni, vandalism, furt total sau parţial al maşinii, furtuni, grindină , inundaţii, trăsnete, căderi de copaci,  pietre sau alte obiecte, incendiu, explozie, cutremur, prăbuşire, alunecare de teren, avalanşe de zăpadă. Tot ce vrei! 
Trebuie să mai ştii că, în mod automat, la încheierea unei poliţe RCA, valabilă doar la noi, în România, se încheie şi o poliţa Carte Verde, care este echivalentul celei româneşti în caz ca pleci în străinătate. 

Aşa! Cât despre Ilinca, am s-o iau de-o mănuță şi voi avea o discuţie cu ea..! 
Poate se trezeste la realitate!!!!



Articole cu subiect asemănător:

Când fetele știu ce înseamnă și care sunt diferențele dintre RCA și CASCO!!! Când fetele știu ce înseamnă și care sunt diferențele dintre RCA și CASCO!!! Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.