Care sunt cele mai frumoase cuvinte de dragoste din Univers?

Tot cauţi pe internet mesaje de dragoste pentru el sau sau cuvinte de iubire pentru ea şi nu ştii care este cea mai frumoasă declaraţie de iubire pe care i-o poţi spune celui sau celei pe care-l iubeşti.

"Te iubesc!", "Eşti viaţa mea!", "Te ador!", "Eşti totul pentru mine!" sunt expresii  pe care probabil le foloseşti adeseori, dar..

Dar mai întâi, am să-ţi spun o poveste, de pe vremea marelui Shiva..

Shiva şi Karthikeya 


După cum ştii, Shiva, zeul suprem,  a avut mai mulţi fii, însă, Karthikeya, mezinul, s-a dovedit a fi, in copilarie, cel mai curios şi încăpăţânat dintre aceştia, nu degeaba a devenit o zeitate războinică.
Când tatăl sau l-a trimis la însuşi Brahma, creatorul Universului, să fie educat, primul lucru
pe care l-a făcut copilul,
a fost să- i ceară acestuia să-i spună semnificaţia cuvântului Om.
Brahma l-a privit cu uimire pe copil şi a încercat să-l pună la punct, spunându-i că trebuie să înveţe mai întâi alfabetul şi apoi semnificaţia cuvântului cerut.
Însă copilul o ţinea pe a lui şi orice îi cerea Învăţătorul, el făcea de-andoaselea.
"Vreau să ştiu înţelesul cuvântului Om, primul cuvânt şi cel mai important din toate, mai întâi, a cerut copilul. Dacă nu ştii ce înseamnă cuvântul, cum poţi pretinde că mă vei învăța, tu, pe mine orice altceva? Nu vreau să învăţ nimic de la tine!"

Trebuie să-ţi spun că, deşi Brahma este și creatorul alfabetului, în această poveste nu ştia semnificaţia acelui cuvânt, a sunetului primordial şi de aceea îl cheamă pe Shiva și-i spune toată tărăşenia.
" Ce se întâmplă fiule? Brahma este creatorul întregului univers. Trebuie să înveţi de la el, i-a spus Shiva ".
Karthikeya şi-a privit tatăl şi i-a raspuns:
"Sunt gata să fac ce îmi ceri numai dacă îmi spui ce înseamnă cuvântul Om?"
Auzind acestea, Shiva i-a zâmbit şi i-a răspuns că  nici el nu ştia.
"Atunci îţi voi spune, eu, ce înseamnă, fiindcă ştiu! " "Dar nu pot pe degeaba! Trebuie să-mi dai titlul de Guru si un loc in Panteon! Doar cu condiţia asta îţi spun, i-a cerut copilul zeului.

Dar cum putea Shiva găsi un loc mai mare decât El?
Pentru că El era şi este cel mai mare dintre zei, l-a ridicat pe umerii săi pe copil, găsindu-i acestuia un loc potrivit pentru înţelepciunea sa.
Copilul, bucuros de gestul tatălui sau, i-a şoptit la ureche, semnificaţia ascunsă a cuvântului Om: "Om înseamnă iubire pură, totală şi veşnică. Asta este esenţa cuvântului..."

Sfarșitul poveștii.


Dupa mine, "Ești Omul meu!"  este cea mai profundă declarație de iubire, pe care o poate primi sau dărui cineva care iubește.

Tu ce părere ai?

Zero- despre iubire si puterea destinului
Mesaje de dragoste
Care sunt cele mai frumoase cuvinte de dragoste din Univers? Care sunt cele mai frumoase cuvinte de dragoste din Univers? Reviewed by Diana Popescu on februarie 06, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Da, sunt de acord: "Eşti omul meu!" este cea mai frumoasă prin a fi totală ca declaraţie de iubire, prin alegerea ultimă şi irevocabilă, prin unicitatea atât de uimitoare a celui/celei scos din anonimatul miliardelor.
    Nu numai cea mai frumoasă, dar şi cea mai importantă dintre toate căci după ea "Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup." (Matei 19:5-6)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.