Înmormântarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Visele despre înmormântare oglindesc viziunea ta faţă de moarte, teama că cineva apropiat ar putea muri, eliminarea unor obiceiuri proaste şi descătuşarea dintr-o situaţie negativă, finalizarea unei circumstanţe de viaţă sau a unei relaţii umane, o schimbare din existenţa ta, relaţia dintre trecut şi prezent, "îngroparea" trecutului în vederea înscrierii pe un nou traseu al destinului, moartea unei aspect al personalităţii tale şi necesitatea de a te debarasa întru totul de el.

"Moartea mea a făcut primii paşi în ziua naşterii mele. De atunci, merge mereu către mine, fără să se grăbesca."  Jean Cocteau
Atunci când visezi despre propria ta înmormântare ţi se indică sfârşitul unei conjuncturi sau a unei componente a sinelui tău. În acelaşi timp, poate că îţi reprimi nişte simţăminte ori încerci să obliterezi o zonă a fiinţei tale. Visul acesta îţi semnalează aşadar dezideratul de a-ţi recunoaşte, însuşi aceste sentimente. În loc să te confrunţi cu o situaţie, te străduieşti să o îngropi, să uiţi de ea. Dacă ai participat de curând la funeraliile cuiva, un astfel de vis reflectă simţămintele tale sau îngrijorarea ta faţă de moarte. Visele despre propria ta moarte dau de înţeles, deopotrivă, că treci printr-o perioada nefavorabilă. Trebuie să ieşi din ea înainte de a fi confruntat cu o problemă considerabilă. Un vis în care eşti înmormântat înfăţişează, pe de altă parte, filosofia ta, gândurile tale despre moarte. Ţi se poate reaminti, totodată, de ceea ce vrei să faci cu adevărat cât timp eşti în viaţă. Ţi se poate reliefa dorinţa de a fi iubit de familie, dar şi năzuinţa de a te izola de lume.

Un vis ce descrie cum eşti îngropat de viu denotă senzaţia că eşti sabotat sau înnăbuşit într-un fel sau altul. Te simţi neajutorat ori prins într-o capcană! Poate fi vorba şi despre abandonarea unui stil de viaţă sau a unui vechi sine, despre un job nou, mutarea într-o altă casă sau într-o altă zonă a lumii.

Dacă ai visat că participi la înmormântarea altcuiva, ţi se semnifică faptul că îngropi o relaţie veche sau te desprinzi de ea, şi pui capacul peste sicriul trecutului. Este posibil să renunţi la nişte sentimente (sau resentimente, ură, mânie, ostilitate faţă de cineva) care te-au stăpânit în ultima vreme. În acelaşi timp, ţi se poate semnala că eşti străbătut de frustrare, furie faţă de cineva care nu îţi acordă atenţie sau nu te apreciază. Îţi doreşti subconştient ca acest cineva să moară!

Visele de-a lungul cărora vezi înmormântarea părinţilor tăi accentuează faptul că te-ai eliberat de restricţii impuse de aceştia, că ai făcut paşi importanţi către independenţa personală şi ai capacitatea de a fi pe picioarele tale, de a nu depinde decât de tine însuţi. Totodată, acest imagini onirice pot exprima dificultăţi în a te debarasa de sub tutela părinţilor (în cazul în care aceştia sunt în viaţă), reprimarea unor simţăminte dureroase din trecut sau sentimentul amar provocat de moartea reală a tatălui, mamei ori a ambilor părinţi.
În eventualitatea că visezi că iei parte la înmormântarea cuiva necunoscut, ţi se indică necesitatea de a da deoparte ceva din viaţa ta, astfel încât să laşi loc unui nou demers sau traseu al existenţei. Este posibil să ţi se exprime şi aspiraţia de a include în viaţa ta o persoană nouă, acest lucru impunând să pui capăt relaţiei cu altcineva sau să te dezbari de unele obiceiuri, tabieturi.

Atunci când ai visat că îngropi de viu pe cineva ţi se semnifică o stare emoţională clocotitoare, haotică, sălbatică, pe care nu reuşeşti să o ţii în frâu. Într-o altă interpretare, acest vis ilustrează că eşti "îngropat," copleşit de problemele şi stresul din traiul cotidian.

În mod frecvent, visele despre înmormântarea unei persoane decedate înseamnă că doliul interior, indurerea provocată de moartea acesteia este pe cale să ia sfârşit, fiind astfel pregătit să mergi mai departe pe drumul vieţii.

"Moartea mea a făcut primii paşi în ziua naşterii mele. De atunci, merge mereu către mine, fără să se grăbesca."
Jean Cocteau


Postări pe aceeaşi temă în Blogul Dianei:

Naşterea şi moartea sunt hotărâte de soartă | Poveşti chinezeşti

Cum a apărut moartea în lume | Mituri despre originea morţii

Moartea din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Înmormântarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Înmormântarea din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on februarie 23, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.