Casa din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Casa din vise este reprezentarea simbolică a propriului tău suflet şi sine, sau o expresie a felului cum îţi vezi identitatea personală. Perspectiva din care priveşti casa visată, precum şi starea acesteia cuprind semnificaţii aparte.

vise casa
Partea din faţă a casei este asociată cu imaginea ta exterioară, cu partea din tine pe care o arăţi lumii. Partea din spate este corelată cu ceea ce este strict personal sau cu ce ascunzi faţă de alţii. Ceea ce descoperi înăuntrul casei oglindeşte diferite aspecte separate, compartimentate ale persoanei tale. Părţile laterale pot fi conectate cu faptul că te înfăţişezi oamenilor într-un mod limitat, parţial, evaziv ori nepotrivit.

Diferitele camere din casa pe care o visezi reflectă diverse regiuni ale psihicului tău. În general, mansarda reprezintă intelectul tău, pivniţa subconştientul, dormitorul dragostea sau secretele tale, bucătăria zona ta de confort ori interacţiunea cu cei apropiaţi, sufrageria modul cum ne lăsăm priviţi de ceilalţi, baia lucrurile de care vrem să ne debarasăm, în special cele trecute, care nu mai au vreun rost în existenţa noastră.

Dacă în viaţa reală locuieşti împreună cu alţii, visul în care locuieşti de unul singur sugerează că este nevoie să faci eforturi pentru a-ţi asigura independenţa. Trebuie să îţi recunoşti responsabilităţile şi să fii încrezător în tine însuţi.

Visele pe parcursul cărora te afli într-o casă străină, necunoscută, semnalează că există încă lucruri pe care trebuie să le descoperi despre tine însuţi. Înseamnă că mai ai încă amintiri, temeri şi emoţii reprimate, cu care nu te confrunţi.

O casă din vis în care ai trăit în perioada timpurie a vieţii tale denotă că îţi vezi persoana din prezent ca rezultat direct al modului în care te-ai format acolo.

Atunci când visezi despre casa cuiva decedat, ţi se subliniază că trebuie să te împaci cumva cu moartea acestuia. Poţi fi străbătut de simţământul că puteai face mai mult sau un bine acestuia. De asemeni, înseamnă că încerci să păstrezi în mintea ta şi să preţuieşti amintirile legate de acea persoană.

Un vis referitor la o casă goală lasă de înţeles că eşti marcat de nesiguranţă, de o slabă încredere în tine însuţi.

O casă visată fără pereţi semnifică lipsa de intimitate. Te simţi ca şi cum ai fi într-un acvariu, ca şi cum toată lumea te-ar iscodi sau s-ar bagă cu de-a sila în treburile tale.

Visele cuprinzând imaginea unei case care coboară în pământ un nivel fără să se dărâme exprimă faptul că îţi suprimi gândurile ori sentimentele.

Casa din vis care îşi schimbă forma, se transformă în faţa ochilor tăi sugerează că treci printr-o transformare sau că îţi schimbi credinţele esenţiale.

Visul de-a lungul căruia vezi o casă mare, o vilă ori un conac indică deschiderea ta către oportunităţi ce-ţi promit îmbelşugare. Într-o altă interpretare, poate fi vorba despre relevarea unei viziuni prea grandioase asupra existenţei tale actuale ori viitoare.

Atunci când visezi o casă frumoasă la exterior, dar al cărei acoperiş pare să se năruiască, înseamnă că eşti prea preocupat de felul cum eşti văzut de alţii, în dauna exprimării autenticităţii tale.

O casă nouă visată este corelată cu intrarea într-o etapă nouă ori într-un aspect nou al vieţii tale reale. Dacă nu poţi intra în ea, ţi se reflectă un simţământ de nesiguranţă ori cel că eşti respins sau neglijat de cineva important pentru tine.

Visele despre o casă veche, dărăpănată reprezintă vechile tale credinţe, atitudini. O împrejurare din viaţa actuală pare să-ţi scoată la iveală aceleaşi credinţe şi atitudini. Într-o interpretare diferită, acea casă poate simboliza că este nevoie să îţi împrospătezi, să-ţi actualizezi modul cum gândeşti.

O casă cu pereţii crăpaţi, pe cale să se ruineze poate avea un mesaj oniric mai simplu, la mijloc fiind îngrijorarea faţă de starea casei tale din realitate.

În cazul când visezi o casă dărâmată, înseamnă că sentimentele tale sunt batjocorite ori respinse. Acest lucru poate avea de a face cu o situaţie prezentă din traiul tău. Într-un alt tip de interpretare, ţi se semnifică că nişte impulsuri subconştiente încearcă să iasă la suprafaţă. Poate că există unele unele planuri ale fiinţei tale pe care ţi le negi, nu ţi le accepţi.

Visul despre o casă vraişte, murdară sau neglijată implică posibilitatea ca propria ta viaţă să fie un haos.

Dacă ai visat o casă abandonată, ţi se dă de înţeles că te-ai îndepărtat de trecut, eşti gata să te avânţi într-un proiect nou, promiţător.

Visul în decursul căruia îţi faci curăţenie în casă te avertizează că trebuie să-ţi limpezeşti gândurile şi să te debarasezi de vechile căi şi abordări ale vieţii. Eşti îmboldit să te perfecţionezi.

Visele în care îţi construieşti o casă îţi atrag atenţia că este necesar să te ocupi de un aspect al sinelui, să-ţi ameliorezi starea fizică sau mentală.

Atunci când visezi că apa se înalţă în casa ta se poate dovedi că te simţi copleşit de emoţii, sentimente. Pe de altă parte, o casă aflată, scufundată în apă exprimă că te simţi bine, confortabil în actuală ta stare emoţională.

O casă visată plutind pe ape sau zburând semnifică simţământul că nu eşti ancorat în realitate, că eşti în căutarea autenticităţii tale ori eşti însufleţit de idealuri înalte.

Când ai visat că o casă dispare dinaintea ta, ţi se reflectă că nu te simţi cu picioarele pe pământ, eşti traversat de nesiguranţă din cauza unui eveniment negativ din existenţa ta.

Visul despre o casă bântuită de fantome indică probleme emoţionale legate de copilărie, moartea cuiva apropiat sau sentimente şi amintiri reprimate.


O casă este făcută din cărămizi şi grinzi; un cămin este clădit cu dragoste şi vise.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Test de personalitate - Desenează o casă

Tatăl din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Cărţile din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Casa din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Casa din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2016 Rating: 5

8 comentarii:

  1. Buna Diana, am visat ca eram mai multe persoane intr-o casa si era o mare mizerie si un adevarat haos.Eu aveam si un copil mic care zambea continuu dar era murdar si ignorat.Toti au plecat la o petrecere dar eu am ramas pentru ca nu aveam ce sa incalt.Apoi am inceput sa fac curatenie si sa arunc tot felul de lucruri, multe le urcam in pod.M-am trezit cu o mare senzatie de eliberare si speranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Petronela. Este posibil sa ti se dea un semn ca este nevoie sa te debarasezi de "HAOSUL" interior, sa-ti regasesti limpezimea in viata, mai al;es ca ai o mare sansa de a face ceva important pe care o neglijezi.

      Ștergere
  2. Buna ziua, Diana, ma numesc Georgeta si am visat ca treceam pe langa spatele unei case darapanate si ca soacra-mea a coborat dintr-o masina de culoare inchisa putin mai departe de casa din vis

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună am visat că am urcat un deal verde împreună mama sus pe deal era o casa din cărămidă cu ferestre mari fără acoperiș doar pereții ei,avea un hol lung începând de la jumătatea dealului sub forma de L. Holul se unea cu casa în coltul stang . Casa e dreptunghiulara. Pe pereții holului au apărut caii maro și suri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună! Am visat că eram acasă la mine însă totul era schimbat. Simțeam că este casa mea și arăta puțin ca ea, însă nu identic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna.am visat ca in casa faceam reparatie si sotul a sticat podul casei,a tras ci ciocanul si a cazut tot podul jos.eu plingeam si il intrebam mereu unde vor dormi copii si el nea adus in trun apartament frumos.imi aduc aminte ca casa inauntru erau paretii albi..

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna am visat că vroiam să imi cumpar o casa.Am intrat in casa sa văd cum arata pe dinăuntru dar nu aveam banii încă sa o iau

    RăspundețiȘtergere
  7. Borlea ana dorina30 aprilie 2020 la 20:06

    Buna ! De foarte multi ani visez o casă ,nu o cunosc ,nu stiu unde ar putea fi ,mai are locatari ,nu ii cunosc de fapt nu îi vad dar stiu ca locuiesc oameni acolo si mai sânt si camere libere si imi place foarte mult si mă gandesc cum să mi aranjez camera si bucataria ,mias dori să o pot cumpara să fie a mea .Acest vis durează de foarte mult timp e adevarat nu am acest vis cu casa de fiecare dată cand visez dar e un vis care dureaza de multi ani ,aceeasi casă !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.