Jocuri de societate pentru copii mari și adulți: prezentare Urzeala Tronurilor 2

Dacă- ți petreci timpul liber înconjurat de prieteni și plictiseala devine apăsatoare uneori propune și tu să încercați  jocurile de societate ieftine în primavara asta și vei vedea că perspectivele mohorâte din grupul tău vor dispare.
Deși am mâncat o bătaie cruntă la ultimul joc, m-am distrat de minune și am uitat pentru câteva ore de grijile cotidiene.Ce joc am jucat? Games of Thrones 2, pe tablă!!
Dacă din întâmplare ești un game boarder și un as în Urzeala Tronurilor 2 sunt dispusă să colaborăm, pentru un tutorial fain al jocului în limba română, dar, până atunci, uite, prezentarea mea:

Urzeala Tronurilor 2 | Game of Thrones 2 este un joc de societate pentru copii mari și n-ai să crezi ca există o grămadă de adulţi ahtiați după el. Jocul stimulează imaginația, te poartă prin păduri luxuriante, deșerturi arse de soare şi tărâmuri nordice îngheţate, mai ales, dacă reuşeşti să intri în pielea personajului favorit.

Regele Robert Baratheon a murit, iar pe meleagurile din Westeros toată lumea se pregătește pentru război. Este nevoie de trei până la șase jucători  care să preia rolurile Marilor Case din cele Șapte Regate din Westeros, luptându-se pentru cucerirea Tronului de Fier!


Cum incepe jocul Urzeala Tronurilor?


Urzeala Tronurilor începe prin primirea de către fiecare jucător a unei armate de infanterişti, cavaleri, maşini de război şi nave, a câte unui set de jetoane de comandă şi a altor componente necesare.
Fiecare jucător este înzestrat cu un pachet de cărţi ale Casei sale, reprezentând personaje importante din ciclul Cântec de gheaţă şi foc şi care sunt folosite drept lideri în bătăliile contra caselor rivale.

Cele 3 faze  ale jocului

Jocul Urzeala Tronurilor se desfăşoară de-a lungul a zece ture, la finalul cărora câştigă jucătorul ce deţine cele mai multe teritorii în care se află câte un castel sau câte o fortăreaţa.
Fiecare rundă a jocului constă dintrei faze:
faza Westeros, cea de planificare şi cea de acţiune.

Faza Westeros este asociată cu evenimentele speciale şi activităţile de zi cu zi din Westeros. Există trei pachete de cărţi Westeros diferite, fiecare dintre acestea implicând o acţiune globală diferită, având potenţialul de a te afecta si pe tine sau partenerii tai de joc.

Un exemplu ar fi apariţia cărţii de joc "Mobilizare," fiecare Casă îşi poate mari forţă militară, adăugând noi trupe, infanterişti, cavaleri şi amasini de război la fortăreţele şi castelele pe care le controlează. În timpul acestei faze, Sălbaticii pot deveni mai puternici, pregătindu-se să atace Zidul şi să pătrundă dinspre sud în Westeros. Ei pot iniţia un asalt atât de puternic încât numai unirea eforturilor tuturor caselor îl poate respinge.
Acest pericol constant este capabil să dea naştere unor opţiuni interesante din punct de vedere strategic, Te intrebi daca să- ţi uneşti forţele cu alţii împotriva Sălbaticilor ori nu o faci, riscând să fii penalizat în speranţa că alte case vor avea de suferit mai mult din pricina acestei conjuncturi.

Faza Planificării este poate cea mai importantă!
În cadrul acesteia, transmiţi în secret ordine unităţilor tale militare plin amplasarea de jetoane de comandă, cu faţă în jos, pe fiecare regiune stăpânită de ţine sau care conţine cel puţin o unitate de a ta (cavaler, infantersit, nava sau maşină de război).
Acest stadiu al jocului impune diplomaţie şi deducţie. Stai ca pe jar daca te poţi încrede în alianţele făcute, daca vei alege sa comiti o tradare si vei mărşălui împotriva lor.  Se fac promisiuni, însă nimeni nu știe dacă le va putea respecta.  La un moment dat,  ai parte de o tensiune inimaginabilă şi  trebuie să negociezi dur și să faci manevre neșteptate!

În decursul fazei de Acţiune, începe cu adevărat bătălia!
Atunci când armatele se înfruntă pe câmpul de lupta, se aleg în secret una din cărţile de joc ale Casei pentru a infuza o sporită vigoare trupelor lor.
În cele din urmă, Casele îşi consolidează puterea în zonele pe care le controlează şi  o folosesc în manevre viitoare destinate măririi şanselor de a obţine Tronul de Fier şi a rezistă în faţă asalturilor Sălbaticilor.


Jocuri de societate pentru copii mari și adulți: prezentare Urzeala Tronurilor 2 Jocuri de societate pentru copii mari și adulți: prezentare Urzeala Tronurilor 2 Reviewed by Diana Popescu on aprilie 04, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.