Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea?

Un bătrân, poate omul cel mai copleşit de necazuri din intreagă lume, ce trăia într-un anume sat, îi împovăra atât de mult pe cei din jurul său cu nefericirea lui încât nimeni nu mai suporta să îl aibă pe aproape.

Cu cât înainta în vârstă, cu atât mai mult îi amărea pe ceilalţi prin pesimismul său şi prin gândurile sale sumbre. Oamenii ajunseseră să îl ocolească întrucât ghinionul lui părea să se reverse asupra lor. El avea, parcă, capacitatea să le aducă în minte altora ceea ce era mai rău, mai păgubos în ei !
Cum să îţi găseşti fericirea?

Osho: De ce cauţi fericirea în lumea de afară?

Cu toate astea, într-o zi, când împlinise 80 de ani, s-a petrecut cu el un lucru incredibil! Dintr-o dată, toată lumea a auzit un zvon: "Bătrânul a ajuns să fie fericit, nu se mai plânge de nimic şi zâmbeşte tot timpul, iar faţa lui pare să întinerească!"

Tot satul s-a strâns înaintea casei sale şi, în cele din urmă, cineva a îndrăznit să-l întrebe:

"Ce s-a petrecut cu tine?"

Dependenţa de obiectul fericirii

"Nimic ieşit din comun," i-a răspuns bătrânul. "Vreme de optzeci de ani am căutat cu tot dinadinsul fericirea, am vânat-o, şi din tot ce am făcut prin aceste strădanii, nimic nu mi-a fost de vreun folos. Am hotărât, aşadar, să trăiesc fără fericire şi să mă bucur doar de viaţă. De aceea sunt atât de fericit acum!"

Fericit neştiind sau nefericit ştiind adevărul: Ce alegi?
Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea? Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea? Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.