Cum recunoşti un misogin?

Misoginul nu este nicidecum o rara avis. El poate fi oriunde în jurul tău, chiar acolo unde te aştepţi mai puţin. Abilitatea lui de a-şi deghiza pornirile interioare îl face greu de detectat, mai ales că adeseori pretinde în gura mare că este un adevărat fan al sexului frumos/slab(?).

De cele mai multe ori, misoginii nici măcar nu îşi dau seama că urăsc femeile! Ei sunt străbătuţi de o aversiune subconştientă faţă de ele, înrădăcinată de timpuriu în sufletele lor, ca urmare a unei traume asociate cu o femeie dominantă ori înşelătoare, în care s-au încrezut şi/sau care nu s-a înălţat la nivelul aşteptărilor lor. Poate fi vorba despre o mamă, o soră, o iubită abuzivă sau care i-a desconsiderat...
Misoginism

Potrivit psihologilor, sămânţa acestei traume se dezvoltă, creşte nutrită de temeri şi amintiri dureroase, în zonele frontale ale creierului, afectând emotivitatea şi capacitatea de a lua decizii raţionale.

Tipuri de femei | Femeile lui Semonides din Amorgos 

Dacă primele semne ale misoginismului sunt aproape imperceptibile, această maladie tinde să capete amploare, să pună stăpânire peste gândire şi afectivitate, cu atât mai mult cu cât cei "infectaţi" continuă să fie confruntaţi cu abuzuri, neglijenţe şi jigniri din partea unor femei apropiate. Chiar şi atunci când misoginismul ajunge să cotropească întru totul personalitatea unui bărbat şi când ura sa faţă de femei devine incontrolabilă, misoginul şi femeile din preajma lui îşi dau seama ce se petrece adeseori prea târziu. Ce-i drept, aversiunea misoginului faţă de femei este alimentată tot de femei, însă el are înclinaţia să o extindă către toate femeile din lumea lui! Nu are dreptul să facă aşa ceva, iar acesta punctul cheie al maladiei sale!

Iată, aşadar, trăsăturile specifice ale personalităţii misoginului... 

- Nu investeşte afectiv nimic într-o femeie, dar are năravul de a vedea urmaşele Evei drept "prăzi," "ţinte" ale atacurilor care îi satisfac lipsa de scrupule în privinţa lor. Mai mult decât atât, reuşeşte frecvent să înfrângă autoapărarea instinctuală a femeilor întrucât este tare priceput în arta flirtului, este atractiv, spiritual şi chiar carismatic la început!

- Odată cu trecerea timpului, îşi dezvăluieşte însă personalitatea letală. Se poate preschimba cu repeziciune din irezistibil în bădăran, şi invers, din mocofan în irezistibil.

- Obişnuieşte să facă femeilor promisiuni pe care arareori şi le va onora ori respecta. Pe de altă parte, în relaţiile cu bărbaţii, îşi ţine întotdeauna cuvântul!

- Poate întârzia adeseori la întâlnirile cu femeile, însă este extrem de punctual la cele cu bărbaţii.

- Atitudinea sa faţă de femei iese în evidenţă prin grandomania lui, prin egocentrism şi tendinţa de a le controla.

Schopenhauer despre femei | Bărbaţii şi filozofia lor misogină

- Este nemaipomenit de competitiv, îndeosebi cu femeile. Dacă o femeie face o treabă mai bună decât el în plan profesional sau social, se simte mizerabil! Dacă vreun bărbat îl depăşeşte în vreun aspect al existenţei, nu se simte tocmai bine, dar este capabil să-şi menţină obiectivitatea.

- Are obiceiul să trateze diferit femeile şi bărbaţii de la locul de muncă ori dintr-o conjunctură socială, permiţându-le bărbaţilor diverse drepturi şi libertăţi, pe care le critică cu fervoare atunci când sunt asumate de femei.

- Este mereu gata (subconştient) să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a provoca nefericirea unei femei. Poate să facă glume nesărate despre femei, să le înjosească în public, să le facă praf idealurile şi ideile, să împrumute bani de la ele fără să aibă de gând să-i înapoieze vreodată.

- La o întâlnire, se poate purta cu o femeie exact invers decât preferă aceasta. Dacă, de exemplu, ei îi place ca un bărbat să fie un "gentleman" care îi aşează scaunul într-un restaurant, comandă şi plăteşte consumaţia amandorura, o va trata ca pe unul din tovarăşii lui de drink, şi o va lăsa să plătească ea masa. Dacă o femeie are un stil mai independent şi preferă să îşi comande propria mâncare şi să îşi plătească partea, el va comanda cu nonşalanţă pentru amândoi, fără a cere părerea partenerei sale, şi va plăti el chelnerului, mai ales atunci când însoţitoarea sa este plecată până la baie!

- Din punct de vedere erotic, îi place să controleze femeile şi să dea o cât mai puţină atenţie plăcerilor ori satisfacţiilor lor.

- Îşi înşeală fără vreo remuşcare, ba chiar cu o imensă plăcere, o partenera de cuplu. Monogamia nu are nici un înţeles pentru el.

- Poate să dispară brusc, să se facă nevăzut peste noapte dintr-o legătură de cuplu, fără nici un fel de avertisment, pentru a-şi face iarăşi apariţia peste câteva luni, cu o explicaţie menită să ademenească iarăşi femeia să ia relaţia cu el.

Mă iubeşti sau mă protejezi? | Poveste adevărată despre egoismul bărbaţilor

Nu trebuie să ne punem ochelari de cal! Arareori un misogin înglobează fiecare din aceste trăsături, un lucru care îngreuiază identificarea lui. Capacitatea sa de a prinde femeile în mrejele lui din cauza farmecului şi carismei lui face şi mai dificilă observarea de la început a personalităţii sale păguboase!

Misoginii nu se mai satură să mărşăluiască cu bocancii în sufletul unei femei. De fiecare dată când umilesc o femeie sau îi dau peste cap sentimentele, ei se simt subconştient bine pentru că, adânc în creier, comportamentul lor netrebnic este rasplătit cu o doză considerabilă de dopamină, o substanţă chimică cerebrală a plăcerii, care îi îmboldeşte să îşi repete purtarea o dată şi încă o dată!
Cum recunoşti un misogin? Cum recunoşti un misogin? Reviewed by freelancergabe2 on iulie 13, 2016 Rating: 5

2 comentarii:

  1. And society has reinforced the idea of women being subordinate to man. This is false! Women are equal, "every man and women is a star!". We still have work to do to raise women up to her lawful place of love and respect! Men can start by calling and standing against the wrong behavior :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic următorul lucru: cea mai comună forma de misoginism este educația sexuala greșită prin care fetele sunt învățate sa întrețină relații sexuale cu colegi sau prieteni înainte de căsătorie. Aceasta atitudine le transforma în obiecte sexuale, aruncate de la un băiat la altul exact ca mingile. Bietele de ele habar nu au ca băieții care intenționează sa se insoare, caută fete serioase, iar daca chiar le iau de sotii, ajung ca vai de ele, slugi în casele soților, ba le mai bate și dumnezeu cu necazuri și boli dacă vor sa se pretindă ce nu mai sunt. Bărbații sunt foarte vicleni, ei încearcă mai întâi să distrugă bariera mentala, au metode și minciuni subtile și în general duc lucruri în așa fel încât mereu sa iasă "basma curata". Atenție, fetelor!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.