Cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste

Am adunat pentru voi o parte din cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste ale unor oameni celebri, care ne dezvăluie felul cum iubirea poate pună uneori întru totul stăpânire peste suflete, purtându-le fie spre înălţimi ameţitoare, fie către prăpăstii înspăimântător de adânci. Nu întâmplător, poetul John Donne mărturisea, "Mai mult decât sărutările, scrisorile întrepătrund sufletele." Iar Samuel Butler ne spunea, "Scrisorile sunt ca vinul; dacă sunt bune, se desăvârşesc odată cu timpul. Oamenii ar trebui să păstreze scrisorile la fel cum fac cu vinurile din pivniţe." 

"Dragostea m-a făcut egoist. Nu pot există fără tine, nu-mi pasă de nimic altceva decât să te văd din nou. Viaţa mea pare să se oprească aici, nu pot zări ce va fi mai departe. M-ai absorbit cu totul. Am senzaţia, în clipa de acum, că mă dizolv, că sunt pe de-a întregul nenorocit fără speranţa de a te vedea curând. Îmi este frică să fiu separat prea departe de tine..."
John Keats către Fanny Brawne
Cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste

"Dacă ai putea să-ţi laşi inima să cadă în mine, nu ai auzi niciodată când ea va atinge străfundurile mele."
Katherine Mansfield

"Îmi lipseşti pur şi simplu, în cel mai simplu, mai disperat mod omenesc. Îmi lipseşti chiar mai mult decât mi-ar veni să cred; şi am fost pregătită să îmi lipseşti o mulţime. Aşa că această scrisoare este, de fapt, doar un strigăt de durere."
Vita Sackville - West

"Aş putea deveni martor pentru religia mea - dragostea este religia mea - aş putea muri pentru ea, aş putea muri pentru tine. Credinţa mea este dragostea şi tu eşti singura sa dogmă. M-ai răvăşit cu o putere căreia nu pot să îi rezist."
John Keats către Fanny Brawne

"Deschide-ţi larg viaţa şi ia-mă în ea pentru totdeauna. Nu mă voi sătura nicicând. Nu voi fi niciodată gălăgioasă atunci când tu vei dori să ai linişte... nimeni altcineva nu mă va vedea decât tine, dar asta îmi este îndeajuns, nu-mi voi mai dori nimic altceva."
Emily Dickinson

"Înaintăm în vârstă şi ne obişnuim unul cu celălalt. Gândim la fel. Ne citim mintea unul altuia. Ştim ce vrea celălalt fără să întrebăm. Uneori, ne irităm unul pe altul. Câteodată, poate că suntem singuri unul faţă de celălalt. Dar, din când în când, precum astăzi, mă gândesc la asta şi îmi dau seama cât de norocos sunt pentru că îmi împart viaţăa cu cea mai minunată femeie pe care am întâlnit-o vreodată. Continui să mă fascinezi şi să mă inspiri. Mă influenţezi în bine. Eşti obiectul dorinţei mele, motivul numărul unu de a trăi pe pământ. Te iubesc foarte mult."
Johnny Cash către Carter Cash

"Nu îţi cer să mă iubeşti mereu aşa, dar îţi cer să-ţi aminteşti. Undeva, înăuntrul meu, va exista întotdeauna persoana care sunt în noaptea asta."
F. Scott Fitzgerald

"Dacă ar fi să fac o pictură a inimii mele, ar fi una despre ceea ce sper că iubeşti; căci ea nu ar conţine nimic nou; posesiunea pe care ai obţinut-o deja aici; şi puterea absolută pe care ai menţinut-o asupra sa; nu ai lăsat nici cel mai mic loc din inima mea neocupat. Privesc în urmă către primele zile când ne-am cunoscut; către prietenia din zilele dragostei şi inocenţei; şi, cu o plăcere indescriptibilă, am văzut mulţi ani trecând peste capetele noastre, cu o afecţiune tot mai înalta şi mai îmbunătăţită de timp. Întunecaţii ani de absenţă nu mi-au şters deloc din minte imaginea dragului, merituosului bărbat căruia i-am dăruit inima mea."
Abigail Adams către John Adams

"Te iubesc mai mult decât pe oricine altcineva din lume... Te iubesc pentru milioane şi milioane de lucruri, ceasuri şi vampiri şi unghii murdare şi picturi mâzgălite şi părul tău frumos şi pentru că mă simt ameţit şi pentru visuri destrămate."
Dylan Thomas

50 de citate despre dragoste ale unor scriitori celebri

"Cât de mult te-am iubit înainte să te ştiu, înainte să am afecţiunea ta! Văd dragostea ta ceva ce rezistă când tot ce poate pieri va pieri - deşi încrederea mea este uneori amestecată cu frică, pentru că mă simt nedemn de iubirea ta. Dar, dacă sunt demn de tine iubindu-mă mereu, şi dacă există în mine ceva bun şi pur, voi dovedi-o iubindu-te întotdeauna."
Nathaniel Hawthorne către Sophia Peabody

"Nu vreau să trăiesc. Vreau, în primul rând, să iubesc, şi abia mai apoi să trăiesc."
Zelda Fitzgerald

"Nici un fel de cuvinte scrise nu pot exprima potrivit dragostea noastră adâncă. Noi, copiii şi tata, ştim cât de măreaţă eşti şi vom încerca să fim la fel de puternici ca şi tine. Credinţa în tine şi în Dumnezeu ne îmbărbătează. Îţi vom fi alături mereu cu iubirea noastră pentru o mamă minunată."
Gerald Ford către Betty Ford

"Există mai multe feluri de dragoste. Una este egoistă, rea, acaparatoare, care foloseşte iubirea pentru a da importanţă sinelui. Aceasta este cea mai urâtă şi mai schiloadă. Cealaltă este o revărsare a tot ce este mai bun în tine - bunătate, apreciere şi respect - nu numai respectul manierelor sociale, ci respectul mai mare care este recunoaşterea unei persoane ca unică şi valoroasă. Primul tip de dragoste poate îmbolnăvi, micşora şi slăbi, pe când cel de-al doilea îţi poate elibera puterea, curajul şi bunătatea, ba chiar şi înţelepciunea pe care nu ştiai că o posezi."
John Steinbeck

Citate, aforisme, maxime, expresii despre dragoste în limba latină

"Readucându-mi în minte conţinutul ultimelor tale scrisori, mi-am provocat o mare agonie, neştiind cum să le interpretez, dacă sunt în dezvantajul meu, aşa cum arăţi pe alocuri, sau în avantajul meu, precum înţeleg în alte părţi; aşa că te implor din toată inima să mă laşi să aflu întru totul ce gândeşti despre dragostea dintre noi. Este absolut necesar pentru mine să-mi răspunzi, fiind de mai mult de un an lovit de săgeata iubirii şi neştiind cu siguranţă totuşi dacă am eşuat să-mi găsesc un loc în inima şi afecţiunea ta."
Regele Henric al VII-lea către Anne Boleyn

"Dragostea mea pentru tine este atât de adâncă şi tandră încât pare să existe de la sine, în afara mea."
Katherine Mansfield

"De când am plecat de lângă tine, mă simt mereu deprimat. Fericirea mea este să fiu aproape de tine. Trăiesc neîncetat în minte mângâierile tale, lacrimile tale, dăruirea ta afectivă. Farmecele incomparabilei Josephine aprind continuu o flacără strălucitoare în inima mea... Credeam că te iubesc cu luni în urmă dar, de când m-am despărţit de tine, simt că te iubesc de o mie de ori mai mult. În fiecare zi de când te ştiu te-am adorat tot mai mult, şi mai mult."
Napoleon către Josephine de Beauharnais

"Îţi răspund la una din scrisori, apoi mă întind în pat aparent calm, dar inima mea îmi bate prin întreg corpul şi este conştientă numai de tine. Aparţin ţie, nu există cu adevărat altă cale de a exprima asta şi nici acest lucru nu este îndeajuns de sugestiv."
Franz Kafka

"Vreau să fac lucruri atât de sălbatice încât nu ştiu cum să le exprim."
Anais Nin către Henry Miller

"Cuvântul tău călătoreşte prin întreg spaţiul şi ajunge la celulele mele, care sunt stelele mele, apoi merge spre tine, care eşti lumina mea."
Frida Kahlo

"Fericirea este inlăuntrul tău... aşa că dezleagă-ţi lanţurile din inimă şi permite-ţi să creşti, asemeni florii dulci care eşti. Ştiu răspunsul - întinde-ţi doar aripile şi eliberează-te pe tine însăţi."
Jimmy Hendrix

"Ca întotdeauna, un milion de mulţumiri din toată inima pentru că ai adus atâta bucurie în viaţa unei fete."
Prinţesă Diana către Dodi

"Deşi stau în pat, gândurile mele se îndreaptă către tine, iubita mea nemuritoare. Fii senină - iubeşte-mă - azi - ieri - ce doruri înlăcrimate de tine - tu-tu-viaţa mea- totul meu- rămas bun. Ah, continuă să mă iubeşti - nu judeca greşit niciodată cea mai credincioasă inima faţă de tine, iubito. În veci al tău. În veci a mea. În veci unul altuia."
Beethoven către a sa "iubită nemuritoare"

"Am sosit la şapte şi jumătate. De atunci, stau într-un fotoliu ca un nebun. Nu pot face nimic. Nu aud nimic altceva decât vocea ta. Simt că o iau razna când te aud spunându-mi "Dragă." Astăzi am ofensat doi oameni părăsindu-i cu răceală. Voiam să aud vocea ta, nu a lor. Când sunt împreună cu tine îmi dau deoparte natura dispreţuitoare, suspicioasă. Aş vrea să simt capul tău pe umărul meu."
James Joyce

"De ce nu ne-ar inspira scrisorile? Ele au suflete, ele pot vorbi. Au în ele toată acea forţă care exprimă simţămintele inimii."
Heloise către Abelard

"Nu crezi că am fost făcută pentru tine? Mă simt că şi cum m-ai fi comandat - şi am fost livrată ţie - pentru a fi purtată. Vreau să mă porţi asemeni unui ceas sau a unui buchet de flori la butonieră."
Zelda Sayre către F. Scott Fitzgerald

Maxime, cugetări, aforisme despre dragoste

"Din adâncurile inimii mele fericite izvorăşte un rău îmbelşugat de dragoste şi recunoştiinţă pentru această comoară preţioasă care mi-a fost încredinţată pentru toată viaţă. Nu-i poţi vedea valurile în vreme ce se-ndreaptă către tine, dragă, dar în aceste rânduri îl vei auzi... murmurul distant al talazului său."
Mark Twain către Olivia Langdon

"Îţi şterg fotografia în fiecare dimineaţă, căci acest lucru îmi dă simţământul plăcut că te mângâi precum în zilele de demult. Îţi ating chiar nasul cu al meu pentru a regăsi fiorul electrizant care obişnuia să-mi străbată sângele ori de câte ori făceam asta."
Nelson Mandela către soţia lui, Winny
Cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste Cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste Reviewed by Diana Popescu on decembrie 29, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.