Ponturi pentru o epilare satisfăcătoare

Nu vreau să mă plâng, însă metodele clasice de epilare mi se par barbare, chiar dacă sunt mult mai puţin costisitoare. Nu consideri şi tu?

Nu demult m-am răsfăţat la un spa unde am întâlnit un înger de fată cu o minte sprinţară şi mâini meşteşugite, care m-a ajutat să scap de pilozitatea excesivă de pe trup şi mi-a făcut drept bonus un masaj dumnezeiesc, ajutându-mă să-mi redobândesc încrederea în mine însămi. Ştii cum e viaţa! Cu suişuri cu coborâşuri! 

Dar îți vorbeam despre epilare! 


Nu toată lumea își permite o epilare definitivă cu laser, despre care am înteles că presupune mai multe ședințe și costă o căruță de bani. Însă existența variantei de epilare definitivă cu lumină pulsată, deși sunt păreri controversate, mi se pare salvatoare, confortabilă și, cu puțin efort financiar, accesibilă. 


Cum funcționează acele epilatoare ipl? Nimic mai simplu!  Lumina intens pulsată  pe porțiunile de piele distruge firele de păr nedorite și rădăcina acestora și, bașca,  tot aceasta poate fi eficientă și în tratarea a diverse probleme dermatologice, cum ar fi: petele pigmentare, acneele și cuperozele.



La  începutul articolului, îți povesteam,însă, că am aflat câteva ponturi faine pentru a te epila acasă, pe care ţi le spun şi ţie, dacă nu cumva le ştii şi le folosești.

  •  Ponturi pentru o epilare mulţumitoare, indiferent de epilatorul pe care îl foloseşti 
Exfolierea- Cel mai bun mod de a folosi un epilator, indiferent de performanţele acestuia este de a-ţi pregăti porţiunea din piele pe care vrei să acţionezi. 
Exfoliaz-o folosind o cremă exfoliantă şi un burete sau prosop din fibre organice, pentru a permite deschiderea porilor şi îndepărtarea părului mult mai rapid şi uşor. 

Programează-ţi epilarea- Dacă foloseşti unul dintre epilatoarele obişnuite şi vrei să-ţi expui picioarele şi braţele frumoase la un anumit eveniment la care ai fost invitată, este bine să te epilezi la o ora cât mai târzie, chiar înainte de culcare sau cu o zi înaintea acelui eveniment. 

Ţine corect aparatul de epilat. Poziţia corectă a epilatorului, într-un unghi de 90 de grade şi mişcare acestuia în direcţia opusă creşterii părului, ajută, bineînţeles, la îndepărtarea propice a acestuia. 

Epilatoarele IPL. Dacă te- ai decis pentru o epilarea cu lumină intens pulsată, înainte de a-l folosi singură este bine să citeşti cu mare atenţie instrucţiunile de folosire şi eventual să mergi la un dermatolog dacă ai avut cândva anumite probleme ale pielii, pentru a evita reapariţia acestora. Cu siguranţă doctorul specialist îţi va confirma că această epilare cu lumina intens pulsată este minim invazivă şi nu prezintă risc de infecţie. Prin folosirea ei nu există riscul de a dezvolta cancer de piele. Ai răbdare şi nu te da de ceasul morţii dacă iți mai răsare câte un firicel de par nărăvaş după niscaiva timp de la epilare. 

Dacă pielea ta devine iritată şi se înroşeşte pune un cub de gheaţă pe această pentru a o calma. 

Hidratează-ţi pielea.Poţi folosi după îndepărtarea părului, indiferent de aparatul  de epilat pe care îl deţii o cremă hidratantă sau chiar unt de shea.

Frumusețea unei femei necesită dedicare, iată, și motivul articolului de astăzi.
Bucurie și iubire, tuturor!
Ponturi pentru o epilare satisfăcătoare Ponturi pentru o epilare satisfăcătoare Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.