Cei 7 arhangheli și semnificația lor în viața ta

Intră în contact spiritual cu sfinții arhangheli, sărbătoriți pe 8 noiembrie,  care te pot sprijini să-ți împlinești o dorință anume, să îți imbunătățești o anumită latură a vieții tale! In ziua de 8 noiembrie nu sunt celebrati numai sfintii Gavriil si Mihail ci, alături de ei, înca cinci arhangheli. 


Arhanghelii sunt considerați a fi ființe spirituale foarte puternice. Prefixul "arh" înseamnă în grecește "conducător, căpetenie, lider." Tocmai de aceea, arhanghelii sunt consacrați ca și căpetenii ale îngerilor. Ei sunt văzuți ca a opta ceată îngerească din cele nouă, ca îngeri ce îl slujesc tot timpul pe Dumnezeu și le vestesc oamenilor poruncile Domnului.
8 noiembrie - Ziua celor 7 arhangheli

In tradiția creștină ortodoxă, există 7 Sfinți Arhangheli, ce poartă numele de Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil/Sefaiil, Iegudiil/Iehudiil, și Varahiil. Câteodată, acestor îngeri li se adaugă și Ieremiil.

Cea mai notabilă referință despre un grup de șapte arhangheli pare să fie provenită din cartea iudaică Pseudipigrapha ( din secolul al II-lea i.Hr.) , numită  și  "Cartea îngerilor păzitori," care, în anumite puncte, pare să interfereze cu Cartea lui Enoh, ce a făcut parte din mișcarea creștină etiopiană, respinsă mai târziu de conducătorii creștini ca fiind necanonică, în ciuda faptului că se înscria în tradiția  scrierilor din creștinismul timpuriu.

Arhanghelul Mihail 


Sfantul Arhanghel Mihail, al cărui nume are semnificație de "de cel care este Dumnezeu," sau "cine este asemeni lui Dumnezeu," este frecvent văzut ca unul protector, unul din cei mai puternici dintre îngeri. Este așezat în credințele oamenilor ca și căpetenia supremă în meleagurile angelice, ca unul dintre cei mai înalți conducători în ale neprihănirii, miluinței și dreptății. În arta plastică creștină, în icoane, este înfățișat ca un războinic, unul ce nu se poate dezlipi de sabia sa. Sfântul Arhanghel Mihail te sprijină în situații în care ești temător, îți este frică de siguranța ta. El ne ajută să ne dăm deoparte frica, să facem schimbări esențiale în viața noastră, să ne aprofundăm latura spirituală a existenței. În plus, Arhanghelul Mihail ne insuflă încredere în noi înșine, curaj, motivare, energie și vitalitate înspre țelurile majore ale traiului nostru!

Arhanghelul Gavriil / Gabriel


Numele de Gavriil / Gabriel înseamnă "Dumnezeu este tăria mea," "Dumnezeu este puternic," ori  "Omul (puternic al) lui Dumnezeu."  Împreună cu Mihail,  este unul dintre cei doi îngeri consemnați în Biblie, atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. Portretizat ca ținând în mâini o trâmbiță, și cu un aspect uneori feminin, are rolul de a înlesni comunicarea în general, a transmite oamenilor mesajele lui Dumnezeu. Le insuflă inspirație scriitorilor, învățătorilor, profesorilor, jurnaliștilor ( se pare că nu tuturor celor din presa scrisă sau de la televiziune din România). De asemeni, se zice că își aduce contribuția în împrejurări tensionate ținând de comunicarea cu copii, ajutând și femeile să devină gravide, să își ducă la bun sfârșit sarcina, să nască copilași sănătoși ori ca aceștia să se dezvolte așa cum trebuie!

Arhanghelul Rafael / Rafail


Arhanghelul Rafail / Rafael, numit și Israfel, are semnificația de "Dumnezeu vindecă" ori "vindecarea lui Dumnezeu." În ebraică, "rophe" înseamnă "a vindeca." Sfântul Arhanghel Rafail nu sprijină numai însănătoșirea unor persoane, ci îmbunătățește și capacitățile unor lecuitori, vraci, medici. Își poate aduce aportul la îndepărtarea unor obișnuințe rele, dependențe, la vindecarea rapidă a tot felul de boli. Rafael este, totodată, mijlocitorul recăpătării seninătății și armoniei în relațiile umane, ocrotitorul călătorilor, celor care pleacă peste mări și țări.

8 noiembrie – Sărbători, tradiții și obiceiuri religioase

Arhanghelul Uriil / Uriel


Sfantul Arhanghel Uriil sau Uriel, al cărui nume semnifică "Lumina sau Focul lui Dumnezeu," este cunoscut ca un înger al înțelepciunii. Purtător și al numelor Sariil, Suriil, Usiel, Uzziel, Oriel, Auriel, Suriel, Urian, Uryan ori Muriil, aduce lumina lui Dumnezeu în întunecimea rătăcirii spirituale. Credincioșii caută călăuzirea lui Uriil întru Dumnezeu înainte de a lua o decizie importantă, a învăța ceva nou, a soluționa o problemă sau a pune capăt unui conflict. De asemeni, ei apelează la el pentru a se elibera de emoții, sentimente negative, griji și mânie, ce îi pot împiedică să discearnă înțelepciunea sau să recunoască situații periculoase.

Arhanghelul  Sefaiil/ Salatiil


Acest sfânt arhanghel, ce desemnează "Vestitorul, Porunca, sau Rugăciunea lui Dumnezeu", este numit și Selatiil, Serafiil, Sarachiil, Saraqail, Zarachiil, Zerachiil, Zahariil, Zerachiel, Selapheal, Salathiel, Selathiel, Sealteal, Seraphiel, Sarakiel, Sariel, Suriel, Suriyel, ori Saraqael. Considerat a fi un înger al rugăciunii, ajută oamenii să se conecteze cu Dumnezeu prin rugă, dăruindu-le focalizarea de care au nevoie pentru a se debarasa de orice îi distrage atunci când i se adresează Domnului. Îi motivează să își exprime cele mai profunde, mai adânci gânduri și simțăminte atunci când se roagă lui Dumnezeu și îi sprijină să asculte cu limpezime ceea ce le răspunde Dumnezeu.

Arhanghelul Iehudiil / Iegudiil


Numele său înseamnă "Mărirea, Lauda sau Slăvirea lui Dumnezeu." I se mai zice și Gudiil, Iegudiil, Jehudiel, Jegudiel, Jhudiel, Judiel. Este un înger al muncii, ce infuzează încurajare, tărie și înțelepciune oamenilor care lucrează în cinstea lui Dumnezeu. Rugăciunile îndreptate către el au scopul de a ne povățui ce orientare profesională ne este mai potrivită în acord cu darurile, talentele cu care ne-a înzestrat Domnul, care ne poate orienta către rolul atribuit nouă în lume de către Dumnezeu. Unii caută ajutorul lui Iehudiil pentru a afla un loc de muncă, în care se pot face utili cu adevărat și pot câștiga, totodată, veniturile de care au nevoie.

Arhanghelul Varahiil / Barachiel


Varahiil / Barachiel poartă semnificația de "Binecuvântarea lui Dumnezeu," și i se mai spune și Barahiel, Barchiel, Baraqiel, Barkiel, Barbiel, Barakel, Baraqel, Pachriel,  Varachiel, Varahiel.
Este un arhanghel ce le mijlocește oamenilor aflați la nevoie comunicarea cu Dumnezeu în rugăciunile lor, le înlesnește să-i ceară Domnului să-i binecuvânteze în toate aspectele vieții lor, de la relațiilor lor familiale și cu prietenii, până cele profesionale. Credincioșii i se roagă pentru a avea succes în demersurile, activitățile lor principale. Întrucât Varahiil este căpetenia tuturor îngerilor păzitori, uneori i se cere sprijinul pentru obținerea unei binecuvântari speciale a unuia dintre aceștia.

Superstiții de Sfinții Mihail și Gavriil | Tradiții și obiceiuri
Cei 7 arhangheli și semnificația lor în viața ta Cei 7 arhangheli și semnificația lor în viața ta Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 05, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.