Cum supraviețuiești de unul singur sărbătorilor de iarnă?


Dintr-o mulțime de motive, mulți dintre noi se pot afla singuri de sărbătorile de iarnă. 
Cu accentul pus pe familie și tradiții, pentru unii sărbătorile pot fi o perioadă deosebit de deprimantă și de încercat. Dar nu-ți face griji, există multe lucruri pe care le poți face în această vacanță de iarnă pentru a face sărbătorile mai distractive și mai puțin apăsătoare, chiar și atunci când ești singur.
Căci, parafrazând un mare poet american, și anume  pe domnul E.E. Cummings, cea mai irosită zi din viata cuiva este una făra un strop de bucurie sau un banc bun.


Fii proactiv. Creează-ți o  așa zisă familie alternativă cu persoanele a căror companie te bucură. 
Sună-ți prietenii și colegii.  De sărbători, mai ales, majoritatea oamenilor își deschid ușile cu atât mai mult când este vorba despre un prieten sau un coleg. Sugerează-le acestora că ai putea aduce bunătăți sau că poți contribui cu câteva sticle de băutură bună la petrecerea de Crăciun sau Anul Nou.
Cu toții ar trebui să ne amintim că nu e bine să fii singur de sărbători.

Planifică o excursie. Mergi într-o excursie ori la cinema, într-un parc de distracții sau chiar într-un muzeu. Bucură-te  în fiecare clipă de excursia cu grupul de oameni veseli în care ești.

Indiferent că ești într-o călătorie chiar și scurtă sau acasă la niște apropiați este bine să fii înarmat cu niște bancuri noi pentru a întreține nivelul maxim de veselie și distracție.


Amintește-ți de relațiile și legăturile cu persoanele dragi. Poți răsfoi albume foto mai vechi sau îi poți suna și discuta cu cei dragi sau chiar cu persoanele cu care nu te-ai mai întâlnit demult.

Ajută-i pe cei  defavorizați. Voluntariatul la un cămin pentru copiii sau unul de bătrâni  te va ajuta să treci cu bine peste singurătate și te va încărca de energie pozitivă. Nimic nu împlinește și bucură inima unei persoane mai mult decât faptul de a face bine cuiva.

Călătorește. Dacă ai finanțele necesare, ieși câteva zile din orașul tău. Mergi la schi sau într-o vacanță tropicală. Grupurile individuale au adesea  turnee în timpul sărbătorilor și acestea te pot scoate cumva din mohoreala specifică unei vacanțe de unul singur.

Supraviețuiește. Dacă nu reușeșți să faci niciunul din aceste lucruri, lasă pur și simplu timpul să treacă. Citește. Dormi. Uită-te la un film. Și amintește-ți că o zi are doar 24 de ore care se vor termina curând...

Perioada sărbătorilor  este un timp magic, al distracției si bunei dispozitii.  Rămâi concentrat pe recunoașterea și satisfacerea nevoilor tale interioare și vei fi surprins de cât de repede  ți s-a terminat vacanța.

Cum supraviețuiești de unul singur sărbătorilor de iarnă? Cum supraviețuiești de unul singur sărbătorilor de iarnă? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 17, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.