Simbolurile Angliei


Simbolurile naționale ale Angliei sunt crucea Sfântului Gheorghe (reprezentată de obicei pe un steag), trandafirul Tudor, blazonul cu trei lei, coroana Sfântului Edward, stejarul și leul.


Crucea Sfântului Gheorghe

Crucea Sfântului Gheorghe a apărut pe drapelul național al Angliei încă din secolul al XIII-lea. La origine, acest steag a fost folosit de Republica  Genova. Monarhul englez a plătit tribut dogelui de Genova începând cu anul 1190, astfel încât vasele englezești care arborau care arborau acest steag să aibă parte de protecție aunci când intrau în Mediterana.

Simbol Anglia

De fapt, o cruce roșie a fost utilizată ca simbol în numeroase cruciade din secolele al XII-lea și al XIII-lea. Cu timpul, a devenit asociată cu Sfântul Gheorghe și cu diferite țări și orașe care și l-au asumat ca sfânt patron, protector,  și pus această cruce roșie pe drapelele lor.

Ritualurile dragostei | Superstițiile îndrăgostiților din Anglia (I)

Din 1606, Crucea Sfântului Gheorghe a devenit parte a drapelului Uniunii, un steag creat de regele James.


Trandafirul Tudor

Trandafirul Tudor, cunoscut și ca "trandafirul Angliei", a fost adoptat ca un simbol al păcii și constă dintr-o floare cu petale roșii cu un centru alb. Originea și denumirea sa sunt consacrate odată cu Casa  Tudor, care a unit Casa York (având drept emblemă trandafirul alb) cu Casa Lancaster (având ca emblemă trandafirul alb).

Atunci când Henry al VII-lea a cucerit în luptă, în anul 1485, coroana Angliei de la Richard al III-lea, a pus capăt așa-numitului "război al rozelor" dintre Casa Lancaster și Casa York. Tatăl lui Henry a fost Edmund Tudor din Casa Richmond  (pe linie maternă), iar mama sa a fost Margaret Beaufort din Casa Lancaster. În ianuarie 1846, s-a căsătorit cu Elizabeth de York pentru a potoli rivalitatea, dușmănirea dintre facțiuni și a instituit ca emblemă a Angliei trandafirul Tudor, ce reunea în aceeași imagine trandafirul alb York cu cel roșu Lancaster.




Blazonul cu trei lei

Richard Inimă de Leu (1189-1199) a folosit trei lei aurii (uneori descriși ca leoparzi) pe un fundal stacojiu ca un putermic simbol al tronului englez în vremea cruciadelor. Pe stindardul regal al Angliei apar trei lei poziționați vertical, unul sub celălalt, fiecare dintre ei cu limba și colții de culoare albastră, pe un fundal de un roșu profund. Acest stindard semnifică suveranitatea conducătorilor Angliei.


Coroana Sfântului Edward

Este folosită oficial pentru încoronarea monarhilor englezi, britanici și din Commonwealth

Leul: Animalul național al Angliei

Deoarece este un simbol al vitejiei, a fost utilizat frecvent pentru a-i întruchipa pe războinicii curajoși din Anglia medievală. A rămas animalul național al țării până în zilele noastre, și apare pe scară largă în sporturi, logouri ale unor echipe sportive.


Stejarul: Copacul național al Angliei

Stejarul reprezintă frumusețea, capacitatea de a supraviețui unor încercări vitrege ale soartei. Regele Charles al II-lea a scăpat de parlamentarii aflați pe urmele sale după execuția tatălui sau, cocoțându-se într-un stejar. Acest copac a fost numit de atunci "stejarul regal" și a devenit un simbol foarte popular printre locuitorii Angliei.


Motto-ul Angliei și al suveranului acesteia

Motto-ul, deviza Angliei este "Dieux et mon Droit" (Dumnezeu și dreptul meu). L-a adoptat mai întâi regele Richard I în 1198 și a fost recunoscut ca motto regal al Angliei în timpul regelui Henry al VI-lea.

Simboluri și tradiții de nuntă în Anglia

Simbolurile Angliei Simbolurile Angliei Reviewed by Diana Popescu on februarie 01, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.