Conform Ipotezei Timpului Fantomă, suntem în secolul al XVIII-lea


O perioadă de 297 de ani din istoria lumii a fost complet falsificată sau, pur și simplu, nu a existat? Potrivit Ipotezei Timpului Fantomă exact asta s-ar fi întâmplat! Este vorba despre o teorie a conspirației zguduitoare, șocantă și, pe alocuri cumva convingătoare. A fost elaborată în 1986 de istoricul german Heribert Illig, care a afirmat că între anii 614 - 911 d.Hr. nu s-ar fi petrecut, de fapt, nimic!

Conform Ipotezei Timpului Fantomă suntem în secolul al XVIII-lea

Dacă e să ne luăm după Illig, am trăi, de fapt, în anul 1721, și nu în 2018! Cei 297 de ani lipsă ar fi apărut "fie din întâmplare, fie prin interpretarea greșită a unor documente sau prin falsificarea lor intenționată, deliberată". O anumită eroare în măsurarea timpului poate fi determinată, desigur, și de schimbarea calendarelor de-a lungul secolelor. Potrivit lui Illig, și nu numai lui, această eroare ar fi putut totuși ajunge la zile, luni, și nu la sute de ani!

Un calcul simplu a relevat că ajustările aduse calendarului gregorian (în 1852) celui iulian (în funcțiune vreme de 1600 de ani) nu au fost chiar exacte, întrucât nu trebuiau să i se adauge 10 zile, ci aproape 13 zile.

Hans-Ulrich Niemitz, un alt istoric, coleg al lui Illig și adept al teoriei Timpului Fantomă, a scos la iveală, într-o lucrare din 1995, mai multe exemple care, după părerea să, ar demonstra că între anii 614 și 911 d.Hr. ar exista un vid în istoria omenirii. Catedrala din Aachen, construită în anii 800, ar avea asemănări frapante cu altele, clădite cu 200 de ani mai târziu. În această perioadă "fantomă", se spune că Imperiul Bizantin și-ar fi asumat reforme de mare amploare, deși nu ar exista surse istorice care să confirme aceste reforme.

Niemitz a considerat ca dovezi ale teoriei Timpului Fantomă și lipsa de documente despre o expansiune largă a religiei islamiste prin Rusia și Europa, precum și o inactivitate suspectă a poporului evreu din intervalul anilor 614-911. Toate aceste lucruri, pretinde Niemitz, ar arăta cu claritate că există un gol de 297 de ani în istoriile unor diverse culturi și civilizațîi.

Conspirația reptilienilor | Cui îi este frică de reptilieni?

Către finalul lucrării sale, Niemitz a pus o întrebare care știa că va încreți frunțile cititorilor săi: "Cine (și de ce, și cum și când) a falsificat istoria, adăugându-i aproape 300 de ani?" El a argumentat că biserica catolică ar fi măsluit frecvent documente istorice pentru a-și justifica, propaga ideologia, concluzionând, "Cine nu ar putea spune ca că (biserica catolică) nu ar fi falsificat și documente ca să insereze un timp inexistent (în istorie), zile, luni, ani, astfel încât obiceiurile, ritualurile și moaștele sale să fie văzute mai vechi decât în realitate și să  facă astfel mai credibilă o religie relativ nouă?"

O altă ipoteză se centrează pe conducătorul Sfântului Imperiu Roman Otto al III-lea și năzuința lui ca în decursul domniei sale să se ajungă în anul 1.000 d.Hr., pentru a sărbători un mileniu de creștinism și ca numele său să fie adânc încrustat în memoria lumii. Pentru a face asta, el ar fi intercalat, adăugat în istorie, în cronologia umană, cei circa 300 de ani!

Niemitz a opiniat, de asemeni, că împăratul Constantin al VII-lea (Porfirogenet) ar fi pus să se rescrie intreagă istorie bizantină și să se distrugă documentele despre istoria reală dinaintea sa, ceea ce ar fi contribuit la o altă lacună temporală în istorie!

Veriga lipsă din istoria românilor

Continuitatea populaţiei daco-române sau daco-slavo-gotice în zona de est a Carpaţilor a fost contestată de savanţi maghiari, apelându-se la o varianta timpurie a Ipotezei Timpului Fantomă.

Potrivit adevărul.ro, "Continuitatea daco-românilor şi a altor populaţii care au contribuit la formarea poporului român în zorii evului mediu este o problemă controversată... Din secolele III dHR şi până în secolul IX d Hr, documentele tac cu privire la existenţa populaţiilor ce locuiau pe teritoriul carpato-danubiano pontic. Mai precis cu privire la populaţiile daco-române sau goto-dacice. Despre cuceritorii vremelnici ai regiunilor există informaţii abundente. Există o veritabilă verigă lipsă. O perioadă întunecată şi mută cu privire la formarea exactă a poporului român. Mai precis momentul în care sinteza diferitelor neamuri şi triburi devenea aceea populţie olac sau balak din vechile cronici. O serie de indicii sunt furnizate de descoperirile arheologice. În primul rând este vorba de Cultura Ipoteşti-Cândeşti cu vestigii din secolele V-VII cu populaţii sedentare de agricultori şi crescători de animale. Aceştia produceau o ceramică de slabă calitate, dar de tradiţie română.  În sit-urile atribuite acestei culturi au fost descoperite şi dovezi ale unui comerţ, redus ce-i drept, cu Bizanţul. Apoi pentru secolele X-XI d HR reprezentative sunt culturile Răducăneni şi mai ales cultura Dridu, considerată deja o civilizaţie stră-românească."

Concluzie

Toate dovezile lui Illig și Niemitz sunt totuși circumstanțiale, la fel ca în cazul lui Moș Crăciun. Dacă nimeni nu are vreo dovadă că Moșul nu există, el ar putea să existe!

În plus, dacă cei 297 de ani nu ar fi existat, asta ar însemna că multe personaje și evenimente istorice nu ar fi existat, ceea ce ar fi întru totul imposibil. De exemplul, dinastia Tang din China, din anii 618-907 ar trebui să fie una imaginară! Așa cum sublinia Steven Dutch, un savant eminent, pentru că Ipoteza Timpului Fantomă să fie adevărată, ar fi trebuit că "cineva din Europa Medievală să convingă chinezii să creeze o dinastie falsă, cu documente contrafăcute!"

Despre oamenii obsedați de conspirații | Psihologia teoriei conspirației

Conform Ipotezei Timpului Fantomă, suntem în secolul al XVIII-lea Conform Ipotezei Timpului Fantomă, suntem în secolul al XVIII-lea Reviewed by Diana Popescu on septembrie 17, 2018 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Hi my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and include approximately all important infos.
    I would like to peer extra posts like this .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.