Superstiții despre semnele din naștere | Ce înseamnă ele?

În superstiții, semnele din naștere sunt atât de bun, cât și de rău augur, fiind numite când "săruturi ale îngerilor", când "mărci ale diavolului". Deși sunt explicate din punct de vedere medical ca fiind fie de tip vascular, fie de tip pigmantal, precum alunițele, au fost văzute, de-a lungul timpului, ca purtând semnificații aparte, însemnând indicii despre reîncarnarea, caracterul, personalitatea și chiar destinul oamenilor. 

Femeile gravide sunt responsabile pentru semnele din naștere ale viitorilor lor copii?


Într-o credință răspândită în întreaga lume, diverse evenimente, impresii, emoții prin care trec gravidele ar avea capacitatea (involuntară) de a crea anumite semne pe corpul pruncilor lor.

Astfel, se spune că dacă unei femei însărcinate îi este poftă de un anume aliment, și nu-și satisfac acea poftă, copilul ei va purta un semn cu forma a ceea ce voia să mănânce. În Israel, se credea că semnul respectiv va apare pe pielea bebelușului într-un loc în care mama sa se scarpină!

Unii erau de părere că dacă o gravidă se înfruptă cu prea multe sau legume roșii, pruncul ei va avea semne din naștere asemeni unor căpșuni ori cireșe.
Ce înseamnă semnele din naștere

Alții opinau că atunci când o femeie trecea printr-o traumă sau un accident în perioada sarcinii, copilul ei urma în mod inevitabil să aibă un semn din naștere.

Totodată, exista superstiția că atunci când o femeie însărcinată întâlnea pe drum un iepure, bebelușul ei era sortit să aibă o așa-numită "buză de iepure". Acest lucru era inspirat de legenda că iepurele respectiv nu era, de fapt, nimic altceva decât o vrăjitoare preschimbată în el!

În Japonia nu era bine că femeile gravide să privească spre un foc, ca nu cumva copilașului lor să le apară pe piele un semn sub forma unei flăcări. Cumva asemănător, un șoarece zărit de o gravidă determina un însemn aidoma acestui animal la copilul său!

Alunițele, indicii ale caracterului și destinului?

Iranienii credeau că semnele din naștere ale unor copii sunt generate de faptul că înainte să se nască, mama lor și-ar fi atins cu mâna pântecele în decursul unei eclipse de soare.

În Tibet, astfel de semne sunt puse pe seama unei vizite făcute de o gravidă la o fierărie!

Semnele din naștere, repere despre viețile noastre anterioare?


Anumiți oameni, îndeosebi din Asia, erau convinși că semnele din naștere indică răni suferite sau un tip de moarte dintr-o reîncarnare trecută. De exemplu, un semn sub forma unei săbii, unui cuțit ori pumnal, sugera o înjunghiere. Unul ca o vâlvătaie putea semnala un deces într-un incendiu. Unul circular putea reflecta o gaură de glonț. Persoanele fără vreun semn particular păreau să fi avut parte de o moarte naturală!

În alte interpretări, un semn de naștere aidoma unei săbii dădea de înțeles că într-o altă viață, de mai înainte, ai fost un războinic sau te-ai fi afirmat prin forța și vitejia ta.

Conform unor mistici, semnele din naștere reprezintă o amintire dintr-o altă existență, imprimată în sufletul nostru nepieritor, care atrag atenția asupra unei lecții învățate într-o viață anterioară, astfel încât să evităm repetarea unei greșeli de atunci.

Alte semnificații ale semnelor din naștere


Cele având forma unor animale (pisici, câini, iepuri, păsări, pești, șerpi, elefanți, girafe, maimuțe, vaci, oi, miei, lei, tigri, crocodili, rechini, delfini, șamd) se pot referi la spiritul acestora și învățăturile, indicațiile asociate cu ele.

Sunt considerate norocoase cele asemănându-se cu simboluri protectoare precum lăbuța de iepure, trifoiul cu patru foi, potcoava, aripile de înger...

Totodată, sunt văzute ca favorabile cele astrologice, înfățișând luna, soarele, stelele, diferite semne astrologice.

Dacă ai un semn de naștere configurând o inimă, înseamnă, se zice, că vei avea o viață plină de dragoste și împliniri, ce-ți va asigura întâlnirea sufletului pereche.

Un semn de naștere sub forma unui diamant sugerează înțelepciune, stabilitate, armonie, bună înțelegere cu oamenii apropiați.

Unul aducând cu un fluture ar denota că ești mereu însuflețit de speranță, că te poți bucura de împliniri notabile datorită atitudinii tale pozitive.

Ce  înseamnă semnele din naștere pe diferite părți ale corpului?


Potrivit unor superstiții, astfel de semne relevă caracterul, personalitatea, temperamentul și chiar destinul cuiva.

- Cap, ceafă: Slăbiciune, îndeosebi la femei. În partea dreaptă: împliniri în plan social și politic. În partea stângă: eșecuri financiare ori neșansa de a te căsători.

- Frunte: Pe partea dreaptă: autocontrol, voință, inteligență, evoluție în studii și carieră. Pe partea stângă: extravaganță, iresponsabilitate. În centrul frunții: atractivitate, faimă, o viață amoroasă bogată.

- Gât: Succes în dragoste cu condiția menținerii responsabilității față de partenerul de cuplu sau relații amoroase problematice.

- Nas: Creativitate, perseverență, împliniri în sfera familială și profesională.

- Urechi: Semn bun, foarte norocos, fericire și prosperitate în viață.

- Obraji. Obrazul drept: pentru un bărbat, sentimente foarte puternice și implicare profundă în demersurile sale; pentru o femeie, o căsnicie fericită. Obrazul stâng: pentru un bărbat, probleme financiare; pentru o femeie, dezamăgiri secrete.

- Buze: locvacitate, poftă de vorbă. Pe buza superioară: carismă, farmec. Pe buza inferioară: înclinație spre studii și seriozitate în îndatoriri.

- Bărbie: o fire pasională, temperamentala. Pentru o femeie: eventualitatea de a fi nevoință să-și susțină de una singură familia din punct de vedere material.

- Pleoape: la ochiul drept, posibilitatea de a castiga bani cu ușurință; la ochiul stâng, slăbiciune, efiminare la bărbați.

- Umeri. Pe umărul drept: bogăție, avere. Pe umărul stâng: probleme bănești.

- Piept. În partea stângă, realizari în viață sentimentală. În partea dreaptă: noroc în viață.

- Brațe. Pentru un bărbat, iubire față de familie. Pentru o femeie, independență, atașament față de carieră.

- Mâini: talente, abilități ieșite din comun.

- Abdomen: lăcomie și egocentrism.

- Buric: noroc constant de-a lungul vieții.

- Spate: sinceritate, onestitate, deschidere față de noi idei, o existența lipsită de griji.

- Fese. Fesa dreaptă: la bărbați, lipsă de seriozitate, negativism, neseriozitate, inapetență față de căsătorie; la femei, atractivitate, dar și egoism, interese materiale în dragoste, căsătorie. Fesa stângă: la bărbați, personalitate pregnantă, carismă, seriozitate și sensibilitate în dragoste, devotament față de soție și familie; pentru femei, sinceritate, modestie, realizări financiare, reputație bună, probleme în a găsi un bărbat care se ridică la standardele lor.

- Coapse: semn bun, viață îmbelșugată și fericire.

- Picioare: lipsă de independența, înclinația de a cere altora să ia decizii în numele tău.

- Labe și degete picioare: șansa de a călători, a te bucura de aventuri incitante, insolite, încrederea în fapte, și nu în vorbe.

Acest articol reprezintă o continuare, completare, a unuia scris cu ceva timp în urmă: Semnificația semnelor din naștere – Superstiții și legende
Superstiții despre semnele din naștere | Ce înseamnă ele? Superstiții despre semnele din naștere | Ce înseamnă ele? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.