Poveste cu tâlc despre poveștile mele cu tâlc

Ce se petrece când Povestea se împletește cu Adevărul? O frumusețe se adaugă alteia, și iese la iveală frumusețea incomensurabilă a Înțelepciunii. Citește această poveste cu tâlc despre poveștile cu tâlc...

Era odată o femeie frumoasă, care să făcea mereu remarcată când umbla, se plimba pe străzile orașului său. Toată lumea voia să intre în vorbă cu ea, să asculte ce are de zis, să-i pună întrebări și să își petreacă timpul alături de ea.

În aceeași localitate, trăia o fată sărmană, îmbrăcată numai în zdrențe. Era și ea frumoasă, dar nimeni nu voia să o bage în seamă, să aibă de a face cu ea. Era singuratică și tristă.
Poveste cu tâlc despre poveștile mele cu tâlc

Se uita, câteodată, la femeia admirată, cu straie stilate, căreia toți îi dădeau atenție. Și, își dorea că oamenii să o remarce la fel și pe ea. Avea multe de împărtășit din sufletul său, însă nimeni nu voia să o asculte.

Așadar, într-o zi, fata în zdrențe și-a luat inima în dinți, și s-a hotărât să-i vorbească doamnei ce ieșea în evidență prin hainele sale elegante. I-a spus, timid, "Scuzați-mă, dar pot să vă cer o favoare?"

Femeia rafinată avea un suflet bun, i-a zâmbit umilei fete, și i-a zis, "Desigur, draga mea. Ce pot face pentru tine?"

Faptele bune sunt mereu răsplătite - Poveste cu tâlc

"Ei bine", i-a răspuns fata, "ești foarte frumoasă și bine îmbrăcată, și se pare că toți oamenii te admiră, însă eu sunt săracă, nu am straie alese, și nimeni nu mă bagă în seamă. Dacă aș fi în centrul atenției măcar o zi, aș fi nemaipomenit de fericită. M-aș putea ascunde sub mantia ta minunată, și aș merge astfel cu tine prin tot orașul. În acest fel, când oamenii s-ar opri să te admire, vor putea să mă observe și pe mine, și cred că, în acest caz, aș putea să le spun ceva important despre valoarea vieții și despre cum să o estimeze."

Femeia elegantă, rafinată, a fost de acord să o ajute pe fată, și, a doua zi dimineață, și-a pus mantia de preț pe umerii ei, și au mers împreună prin oraș.

Ca de obicei, toți erau înmărmuriți  la vederea  femeii cu o frumusețe ieșită din comun, dar nu se puteau opri să nu o observe și pe fata sărmană purtând mantia acesteia. Pe când umblau împreună, femeia a întrebat fata, cu un real interes, despre ce se întâmpla în viața sa. A descoperit,astfel, cât de  isteață era de fapt, ea, și, în curând, au devenit cele mai bune prietene, astfel încât nimeni și nimic nu le mai putea despărți.

Care este numele fetei sărmane? Ei bine, e Adevăr. Iar cel al femeii foarte frumoase? Este Poveste!

Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc
Poveste cu tâlc despre poveștile mele cu tâlc Poveste cu tâlc despre poveștile mele cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on octombrie 13, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.