Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc

Se spune că odată, cu mult timp în urmă, proorocul Ilie a vizitat un foarte sfânt rabin. Rabinul a fost uluit să-l vadă pe Ilie în casă sa, şi uimirea l-a copleşit întru totul atunci când proorocul i-a spus că Dumnezeu era mulţumit de el şi că îi va oferi orice dar îşi doreşte cu condiţia să se hotărască asupra acestuia chiar atunci şi acolo. Deşi tulburat peste măsură, rabinul nu s-a putut opri să întrebe, "Crezi că aş putea să arunc o privire în paradis? Îmi va veni mult mai uşor să trăiesc aici, pe pământ, unde este atâta suferinţă şi nedreptate, dacă aş putea vedea raiul măcar de data asta." Într-o clipită, Ilie şi rabinul au fost înăuntrul porţilor paradisului. Rabinul a rămas perplex - era dincolo de orice fel de descriere. O strălucire nemaipomenit de frumoasă străbătea totul. Se simţea amuţit.

O poveste cu tâlc
Pe când se uita însă în jur, a fost cuprins de panică şi i-a zis lui Ilie, "Abia dacă zăresc câţiva oameni! Nu-mi spune că după atâţia ani au ajuns atât de puţini în rai. Unde sunt sfinţii, cei preacuraţi?"
Ilie s-a uitat la el şi i-a răspuns, "Rabine, tu din toţi oamenii ar trebui să ştii asta cel mai bine: sfinţii nu sunt în paradis, paradisul este în sfinţi! Desigur, ei au trecut pe aici, unii din ei, dar au ales de obicei să revină pe pământ astfel încât să poată privi splendoarea lui Dumnezeu peste tot. De îndată ce îţi dai seama că splendoarea lui Dumnezeu locuieşte în fiecare fiinţă umană şi în unii mai mult decât în alţii, ei bine, ajungi să o vezi pretutindeni."

Într-o secundă, rabinul s-a ragasit singur, în casa sa. A stat acolo multă vreme cugetând la ceea ce văzuse, auzise şi învăţase. Apoi, s-a gândit la el însuşi: Ce zăresc oare oamenii atunci când se uită la mine? Văd că paradisul este înlăuntrul meu şi se minunează de splendoarea lui Dumnezeu strălucind pe faţa mea? După aceea, i-a venit un alt gând: Cum îi văd pe toţi oamenii din viaţă mea, pe toţi oamenii din lume? Zăresc splendoarea lui Dumnezeu strălucind izbitor pe feţele lor? Ah, Doamne, ai milă de mine, de noi toţi, şi dăruieşte-mi ochii cu care să percep splendoarea Ta printre noi.

Sursa: Megan McKenna, Praying the Rosary


Articole din acelaşi domeniu în blogul Dianei:

Parabola lingurilor | O poveste cu tâlc

Cum ajungi în rai? 

Un cerşetor în rai? | O poveste de Osho
Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on august 03, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.