Simbolurile Reiki Usui și semnificația lor

Simbolurile Reiki sunt utilizate în practica Reiki Usui, o formă alternativă de vindecare dezvoltată cu aproape o sută de ani în în urmă în Japonia de Mikao Usui. Termenul Reiki provine din două cuvinte japoneze: "rei" (adică "putere înaltă" sau "putere spirituală") și "ki"/"chi"/"qi" (cu semnificația de "energie"). Așadar, conceptul Reiki poate fi definit ca "energia forței spirituale a vieții".

Vindecatorii Reiki încearcă să aducă spre armonizare corpul unui bolnav, purtându-și mâinile peste acesta de-a lungul liniilor configurate de simbolurile tradiționale Reiki Usui. Gesturile lor au menirea de a redirecționa energia universală denumită "ki"/"chi"/"qi" peste întreg trupul, în scopul promovării însănătoșirii fizice sau mentale.

O ședință obișnuită de Reiki durează de la 60 la 90 de minute, cei care sunt tratați fiind fie întinși cu fața în jos pe o masă de masaj, fie așezați pe un scaun. Practicanții încep, tipic, să lucreze ori de la capul bolnavilor, ori de la picioarele lor, mișcându-se apoi lent peste tot trupul lor în vreme ce le influențează "ki-ul", "chi-ul".
Simbolurile Reiki Usui și semnificația lor

Simbolurile Reiki nu au o semnificație specială prin ele însele. Ele sunt configurate mai ales ca instrumente de instruire pentru învățăceii Reiki, și tind să se concentreze asupra energizării acestora. Următoarele cele cinci simboluri Reiki sunt considerate cele mai sacre. Fiecare dintre ele are o denumire japoneză sau una ce le definește țelul în practică.

Simbolul Reiki al puterii (Simbolul Cho Ku Rei)


Simbolul puterii, Cho Ku Rei, este folosit pentru creșterea ori slăbirea puterii (în funcție de direcția în care este trasat). Stă sub semnul abilității de a produce o iluminare spirituală. Ca simbol grafic, apare ca un elicoid, o spirală  pe care devotații Reiki o văd ca o modalitate de reglare, ajustare a lui "chi"/"ki" , extinzându-se și contractându-se pe măsură ce energia străbate corpul unui om.

Semnificaţia simbolului OM sau AUM

Puterea vine în forme diferite cu Cho Ku Rei. Ea poate fi utilizată ca un catalizator pentru vindecarea, curățirea sau purificarea fizică, și chiar pentru focalizarea atenției unei persoane.

Simbolul Reiki al armoniei (Simbolul Sei Hei Ki)


Sei Hei Ki simbolizează armonia și are proprietăți în purificare, în vindecarea mentală și emoțională. Simbolul aduce cu un val al mării ce mătură o plajă sau cu aripa unei păsări în zbor, și este desenat adeseori dintr-o singură mișcare a mâinii. Are un rol important în tratamentele pentru dependențe ori depresie, în restabilirea echilibrului spiritual al trupului. Poate fi folosit și pentru recuperarea unor oameni din traume fizice sau emoționale, și pentru deblocarea energiilor creative ale lor.

Simbolul Reiki al distanței (Simbolul Hon Sha Ze Sho Nen)


Hon Sha Ze Sho Nen are chemarea de a trimite "chi"/"ki" de-a lungul unor mari distanțe. Semnificația sa este atemporală, și câteodată, simbolul acesta este numit "pagodă", din cauza asemănării sale cu un turn. În tratamente, are țelul de a aduce oamenii împreună indiferent de spațiu și timp. Hon Sha Ze Sho Nen poate reprezenta și o cheie de deschidere a porților Akashice, pe care unii le cred a fi sursa întregii conștiințe umane. Este un instrument de bază pentru practicanții Reiki când lucrează asupra copilului interior sau unor probleme din viețile anterioare ale unor oameni.

Simbolul Reiki al maestrului (Simbolul Dai Ko Myo)


Dai Ko Myo, simbolul maestrului, semnifică tot ce e Reiki. Are capacitatea de a conduce către iluminare și este întrebuințat de maeștrii Reiki numai când ajung cu adevărat pe aceeași lungime de undă cu cei pe care îi inițiază. Este un simbol ce vindecă vindecatorii, împletind simbolurile puterii, armoniei și distanței.

Simbolul Reiki al desăvârșirii (Simbolul Raku)


Simbolul Raku este utilizat în stadiul final al procesului de inițiere Reiki. Are obiectivul de a pune în practică conceptele acestei proceduri. Practicanții fac apel la el în tratamentele de reconectare, reîmpăcare cu "chi-ul"/"ki-ul" retrezit în cei pe care îi tratează. Fulgerul cu care se aseamănă semnifică desăvârșirea, încheierea unei proceduri de vindecare Reiki.

Floarea Vieții - Simbol și semnificație
Simbolurile Reiki Usui și semnificația lor Simbolurile Reiki Usui și semnificația lor Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 13, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.