Nu e problema mea: Poveste cu tâlc

De câte ori ai evitat, te-ai eschivat să ajuți pe cineva gândindu-te că nu e problema ta? Din această poveste cu tâlc, poți învăța că, de fapt, orice fel de problema a cuiva din preajma ta se poate răsfrânge negativ asupra propriei tale vieți...

Un șoricel, pândind dintr-o găurică din perete, a băgat de seama că țăranul și soția lui, în casa cărora își făcuse culcuș, tocmai deschideau un pachet mărișor. "Ce-o fi acolo?", și-a zis șoarecele. "Poate ceva bun de păpat?"

Însă, spre uimirea și groaza lui, a văzut că în pachet nu era altceva decât o capcană de șoareci!
Poveste cu tâlc: Nu e problema mea

S-a dus, așadar, în ogradă, și a început să dea alarma, "În casă este o capcană de șoareci, în casă e o capcană de șoareci!"

Găina a cotcodăcit nepăsătoare, și-a ridicat capul din țărână și a zis, "Domnule șoarece, nu este decât problema ta, pe mine nu mă deranjează deloc acest lucru!"

Omul care a vrut să aline toate durerile lumii: Poveste cu tâlc

Șoricelul i s-a adresat apoi porcului, "Există o capcană de șoareci în locuință!"

"Îmi pare tare rău", i-a replicat cu compătimire, porcul, "dar nu pot face altceva decât să mă rog pentru ține. Te voi menționa în rugăciunile mele!"

Șoricelul a apelat și la vacă, dar aceasta i-a spus, "Vai de mine, domnule șoarece, sunt și eu în pericol? Ha, ha, ha!"

Drept urmare, șoricelul s-a întors în casă, în gaura lui din perete, dezamăgit, deprimat că nimeni nu voia să-l ajute la necaz.

În noaptea următoare, s-au auzit în casă un zgomot strident, asemeni celui al unui șoarece prins în capcană. Soția țăranului a dat fuga să vadă ce se petrecuse!

Din cauza întunericului, nu a băgat de seamă în capcană fusese prinsă coada unui șarpe veninos, care nu a ezitat prea mult să o muște de picior!

Țăranul a dus-o de îndată la spital.

Nevasta lui a revenit acasă copleșită de febră. Toți știu că cel mai bun de remediu pentru febră este o supă de pui, așa că găina a fost sacrificată în acest scop.

Boala femeii nu s-a domolit însă, și, în consecință, au venit o mulțime de vecini și prieteni pentru a-i fi alături. Țăranul a trebuit să taie și porcul pentru a le da ceva de îmbucat!

Până la urmă, nevasta țăranului a murit. O grămadă de oameni au venit la înmormântarea sa, iar țăranul a fost nevoit să taie și vaca pentru a le da de pomană ceva de mâncare!

Cum te ajută Dumnezeu?: Poveste cu tâlc
Nu e problema mea: Poveste cu tâlc Nu e problema mea: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 05, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.