9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei

 Celebrată anual pe 9 octombrie, Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea pe această dată a Uniunii Poștale Universale (UPU) în 1874, în Berna, capitala Elveției. Ziua Mondială a Poștei a fost proclamată de Congresul UPU din Tokio, Japonia, în 1969. Numeroase țări se folosesc de acest eveniment pentru a introduce ori promova noi produse și servicii poștale. 


În 2015, state din toată lumea s-au angajat să lucreze împreună pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, care au drept scop, printre altele, eliminarea sărăciei și înfometării extreme, lupta împotriva inegalității și injustiției, implicarea în acțiuni de inversare a schimbărilor climatice dăunătoare. În cadrul acestui efort global, Ziua Mondială a Poștei are un rol mai relevant ca niciodată în asigurarea de infrastructuri pentru dezvoltare.        

                      

9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei


Cu o rețea cuprinzând peste 650.000 de oficii și un personal de 5,3 milioane, Poșta este de neegalat în abilitatea sa de a livra servicii oricui, oriunde.


Oricum, țelul Zilei Mondiale a Poștei este de sporire a conștientizării rolulului serviciului poștal pentru oameni și afaceri din viața de zi cu zi, și a contribuției acesteia în dezvoltarea socială și economică a omenirii. 


În 2020, în conditiile răspândirii năvalnice a pandemiei Covid-19, operatorii poștali introduc căi noi și creative de a menține eficiență poștei. Într-un mesaj din acest an al Secretarului General al ONU se spune, "De Ziua Mondială a Poștei, vă mulțumesc lucrători și operatori ai Poștei pentru eforturile voastre, în particular în decursul pandemiei Covid-19. Națiunile Unite vor continuă să clădească parteneriatul nostru cu voi, Uniunea Poștală Universală, în străduințele noastre de materializa Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.


8 octombrie: Ziua Internațională a Caracatiței

9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei 9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 08, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.