27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului

 Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații. 


În același timp, ziua de 27 septembrie marchează sfârșitul sezonului turistic de vârf în emisfera nordică și debutul acestuia în emisfera sudică.     

                                

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului


Scopul acestei zile este de a crește conștientizarea asupra rolului turismului în cadrul comunității internaționale și a demonstra modul benefic în care acesta influențează valorile sociale, culturale, politice și economice de pe tot cuprinsul lumii. 


Organizația Mondială a Turismului a desemnat 2020 drept Anul Turismului și Dezvoltării Rurale, ca un mijloc de a promova potențialul turismului de a crea locuri de muncă și oportunități. De asemeni, acest eveniment accentuează rolul unic pe care turismul îl poate juca în conservarea și aducerea la lumină  a moștenirii naturale și culturale și a înfrânării migrației către orașe, zonele urbane. 


26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului 27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 26, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.