26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare

 Data de 26 septembrie marchează anual Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare, una în carre toate țările lumii sunt încurajate să renunțe la un arsenal atomic având potențialul de a distruge iremediabil planeta!


Cele mai periculoase arme de până acum, cele nucleare au o forță explozivă enormă, ce poate fi orientată  către locuri extrem de îndepărtate. Pe lângă capacitatea de a șterge de pe fața pământului întregi orașe, o au și pe aceea de a omorî milioane de oameni. În plus, efectele pe termen lung ale acestora sunt catastrofale, dăunătoare mediului natural timp de mai multe generații.       

                       

26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare


În 2009, ONU a declarat 29 august drept Ziua Internațională Împotriva Testelor Energetice Nucleare. În 2013, în decursul unei întâlniri despre dezarmarea nucleară, ONU a desemnat 26 septembrie ca Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare. Pentru a sprijini această năzuința mondială, în 2017 a fost semnat Tratatul de Prohibiție a Armelor Nucleare. 


25 septembrie: Ziua Mondială a Visului


26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare 26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare Reviewed by Diana Popescu on septembrie 25, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.