Floarea Lisianthus: Simbol și semnificație

Floarea Lisianthus este considerată un simbol al Săgetătorului, a legăturii de o viață dintre doi oameni, al valorilor tradiționale, gândurilor bune și al prieteniei, sociabilității.

Face parte din diviziunea Magnoliophyta, clasa Magnioliopsida, ordinul Gentianales, familia Gentianaceae, și este definită ca gen Eustoma.

Numele Eustoma provine din cuvintele grecești "eu", cu semnificația "frumoasă'" și "stoma", adică "gură, formă a gurii". Poate fi, așadar, tradus drept "gură frumoasă".
Floarea Lisianthus: Simbol și semnificație

Pe de altă parte, denumirea Lisianthus își are originea în cuvintele grecești "lysis" ("disoluție, despărțire, desfacere") și "antho" ("floare"), ceea ce poate desemna acestă plantă ca una a despărțirii în amor!

Ajungând în lungime  de la 15 centimentri până la 60 de centimetri, plantele Lisianthus sunt ierburi anuale care au frunze ovale, albăstrii-verzi, ușor suculente, și flori delicate cu culori diverse, cum ar fi albul, diferite nuanțe de roz, violaceu, purpuriu, roșu închis, sau sunt bicolore, precum albastru-violet.

Magnolia în simboluri și superstiții

Lisianthus este numită și gențiana de preerie, copoțeii de Texas, gențiana lalea, și Lira lui San Pedro.

Este consacrată drept floarea Săgetătorului, simbolizand oamenii din această zodie, care sunt pătimași în viață, trăiesc și sunt mereu în mișcare, au o creativitate efervescentă și ale căror inimi nu pot minți atunci când sunt îndrăgostiți!

Întrucât este un simbol al conexiunii de o viață dintre doi oameni, Lisianthus este adeseori folosită ca dar, cadou pentru aniversări și alte ocazii speciale când este celebrată dragostea. Apare frecvent în decorațiunile de nuntă și, în unele culturi, este utilizată chiar și ca un cadou de nuntă!

Deoarece simbolizează aprecierea, acesta floare poate constitui un sugestiv "mulțumesc" pentru cineva care te-a ajutat consistent sau poate fi oferită unui prieten pe care îl admiri.

Fiindcă a fost originar o floare a preeriei, Lisianthus este apreciată în special în America, ca un simbol al valorilor tradiționale, dar și al receptivității, gândurilor bune, senine și al afinității dintre oameni.

Floarea gerbera: Simbol și legendă
Floarea Lisianthus: Simbol și semnificație Floarea Lisianthus: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on martie 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.