9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare

Inițiată în 2006, ziua internațională a păsărilor migratoare, având scopul de a atrage atenția asupra conservării acestora și a habitatului lor, se celebrează anual în a doua sâmbătă din lunile mai și octombrie. În 2020 are loc mai intâi pe data de 9 mai. 

 În fiecare an, pentru ziua internațională a păsărilor migratoare se institue o temă anume. În acest an este "Păsările conectează lumea noastră", o temă aleasă pentru a evidenția importanța conservării și refacerii conexiunii ecologice și integritatea ecosistemelor care sprijină ciclurile naturale esențiale pentru supraviețuirea și bunăstarea păsărilor călătoare.

De asemeni, în acest fel se subliniază faptul că păsările migratoare sunt parte a moștenirii noastre naturale împărtășite cu celelalte viețuitoare, și că ele depind de rețeaua de locuri aflate de-a lungul rutelor lor de migrare pentru a se înmulți, a se hrăni, a se odihni și a se proteja de frig în decursul iernii.   
9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare

Amy Fraenkel, secretar executiv al Convenției pentru Speciile Migratoare, declara: " Ziua internațională a păsărilor migratoare ne amintește acum, mai mult decât altădată, că trebuie să ne intensificăm acțiunile de protejare a acestor păsări și a habitatelor lor. Multe specii de păsări sunt în scădere pe cuprinsul lumii, și continua pierdere și distrugere a naturii a fost și ea legată de tot felul de boli contagioase cu care ne înfruntăm. Putem folosi acest răstimp pentru a reflecta la natură și a ne reconecta cu ea, a ne dedica ajutorării păsărilor migratoare oriunde se află."

8 mai: Ziua internațională a măgarului
9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare 9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare Reviewed by Diana Popescu on mai 08, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.