19 iunie: Ziua internațională a plimbării

19 iunie este ziua internațională dedicată plimbării, hălăduirii, hoinăririi, rătăcirii prin locuri mai mult sau mai puțin cunoscute. Plimbarea este printre altele, un tip lent, molcom de a merge, inspirat de o atitudine senină, fericită. 

Cei care se plimbă nu se grăbesc, își rezervă timp pentru a contempla minunile naturii, ale mediului lor înconjurător. De fapt, adeseori, plimbăreții veritabili nu își stabilesc un traseu și nici măcar o anumită destinație!

Henry David Thoreau, un vestit eseist, poet și filosof american spunea, "Cred că nu îmi pot menține sănătatea și spiritul decât dacă petrec cel puțin patru ore pe zi plimbându-mă prin păduri și peste dealuri, câmpii, debarasat întru totul de toate îndatoririle lumești."   
19 iunie: Ziua internațională a plimbării

Ziua internațională a plimbării a fost inițiată de W. T. Rabe, în anul 1979, ca o reacție împotriva alergări excesive, a jogging-ului. Se zice ca a fost străbătut de această idee pe când se afla la Grand Hotel din Mackinac Island, în Michigan, din SUA, inspirat de terasa acestui hotel, presupusă a fi cea mai lungă din lume (circa 200 de metri).

Drept urmare, pe 19 iunie, poți redescoperi plăcerea plimbării, rătăcirii în cel mai apropiat parc sau oază de natură aflată nu departe de casa ta.

Îmi aduc aminte, că la începutul relației cu omul meu iubit, când plecam prin oraș, îl nedumeream plăcut atunci când mă întreba unde mergem. Îi răspundeam, "Acolo unde vedem cu ochii!"

18 iunie: Ziua internațională SUSHI
19 iunie: Ziua internațională a plimbării 19 iunie: Ziua internațională a plimbării Reviewed by Diana Popescu on iunie 18, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.