18 iunie: Ziua internațională SUSHI

Pe 18 iunie este celebrată an de an o mâncare japoneză cu orez, oțet și diferite condimente. Este ziua internațională sushi!

Bucătarii specializați în sushi folosesc orezul pentru a pregăti o mare diversitate de bucate delicioase, gustoase, ce pot include pește crud, legume și plante de mare.

La originea sushi se află o metodă străveche de păstrare, menținere a peștelui în vederea unui consum ulterior. Cunoscut drept "narezushi", acest pește era depozitat în decursul mai multor luni în orez sărat și fermentat. Pe vremuri, orezul utilizat în acest scop era aruncat, punandu-se pe masă numai peștele.           
18 iunie: Ziua internațională SUSHI

În perioada Edo (anii 1600-1800) s-a dezvoltat forma tradițională de sushi, așa cum o știm în prezent. Ea constă din pești și legume "împachetate" într-un orez amestecat cu oțet.

Ziua internațională sushi a fost inițiată de Chris DeMay pentru a încuraja oamenii de pretutindeni să se bucure de deliciile acestui fel de mâncare.

Așadar, pe 18 iunie, poți fi inspirat să mergi la un restaurant asiatic pentru a te înfrupta cu sushi. Dacă o faci pentru prima oară, acest lucru poate reprezenta pentru tine o adevărată, palpitantă aventură culinară!

17 iunie: Ziua "Mănâncă-ți legumele!"
18 iunie: Ziua internațională SUSHI 18 iunie: Ziua internațională SUSHI Reviewed by Diana Popescu on iunie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.