10 iulie: Ziua Piña Colada

Ziua de 10 iulie este dedicată anual unui cocteil dulce, răcoritor, cu rom alb, asociat cu oceanul, marea, plajele, vara, soarele și vacanțele: Piña Colada! Această băutură conține și cremă / smântână de nuci de cocos și suc de ananas, și este amestecată sau agitată cu gheață.

Numele Piña Colada înseamnă "ananas strecurat", o referință la sucul proaspăt obținut prin presarea și trecerea printr-o sită fină a ananasului.

Cea dintâi și cea mai veche legendă despre această băutură s-a născut în apele caraibiene din zona Puerto Rico, pe corabia lui Roberto Cofresi, căpitan al unei din cele mai ticăloase bande de pirați ce naviga pe mări la începutul secolului al XIX-lea. Rețeta cocteilului destinat să ridice moralul echipajului său a dispărut, se spune, odată cu moartea lui Cofresi, în 1825.             
10 iulie: Ziua Piña Colada
     

Se pretinde că Piña Colada ar fi fost redescoperită de Ricardo Garcia, un barman născut în Barcelona și care lucra la Hilton. Din cauza unei greve a tăietorilor de nuci de cocos, s-ar fi ajuns la o criză a băuturii favorite Horeca din acest complex, Coco-Loco, care se servea în coaja acestor fructe.

Ricardo s-ar fi adaptat acestei circumstanțe, născocind un cocteil pus în cojile golite de miez ale ananasului, recreând astfel, printr-o coincidență uimitoare, Piña Colada a piraților!

Poți celebra ziua de 10 iulie preparându-ți o Piña Colada simplă, având o cincime rom alb, o cincime smântână/cremă de nuci de cocos și 3 cincimi suc de ananas. Amestecă aceste ingrediente cu gheață sfărâmată, bucățită, până băutură se omogenizează, devine cremoasa, ornamentează paharul în care o pui cu o felie de ananas și cu o umbrela minusculă, și delectează-te cu ea imaginându-ți sau fiind în realitate pe malul mării sau oceanului!

9 iulie: Ziua prăjiturilor
10 iulie: Ziua Piña Colada 10 iulie: Ziua Piña Colada Reviewed by Diana Popescu on iulie 09, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.