1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare"

Pe 1 septembrie, an de an, Ziua "Scrie o scrisoare" reprezintă un tribut plătit unei mai vechi forme de comunicare, una nemaipomenit de personalizată, întrucât are capacitatea de a purta amprenta inconfundabilă a sinelui creatorului său!

Într-o scrisoare trimisă prin poștă, pe lângă magia cuvintelor scrise de mână, poate fi inclus aproape orice, de la subtilul parfum al casei noastre, până la o floare abia culeasă din grădina noastră.

Ziua "Scrie o scrisoare" ne oferă oportunitatea de a ne reconecta cu oameni cărora nu le-am vorbit de ceva vreme, ne ajută să gândim pe îndelete înainte de a scrie, un lucru adeseori ignorat în mijloacele de comunicare moderne.

Această celebrare din 1 septembrie a fost inițiată de Richard Simpkin, ca un omagiu adus bucuriei și incitării simțite de el ori de câte ori o scrisoare scrisă de mână sosea în cutia sa poștală. Aprecierea lui față de asemeni de epistole a fost rezultatul unui proiect la care lucra, pe nume "Legende australiene", în cadrul căruia trimitea și primea scrisori către/ de la legende autraliene, în scopul programării unui interviu și a unei ședințe foto.                                 
1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare"

Cu prilejul Zilei "Scrie o scrisoare" poți să te înarmezi cu un pix (stilou) și foi de hârtie, și să începi, pur și simplu, să încropești o epistolă. Îi poate fi adresată unui vechi prieten ori unui membru al familiei de orice vârstă.

Pentru cineva mai tânăr, primirea unei scrisori poate fi o noutate absolută, prin care îi putem împărtăși unicitatea și farmecul acestui mod de a comunica.

Putem, totodată, să expediem o scrisoare unui părinte sau bunic, unuia care duce dorul scotocirii zilnice, înfrigurate, a cutiei poștale, în căutarea unor noi vești de la persoanele îndrăgite.

O altă opțiune ar fi să scrii o scrisoare viitorului tău sine! Este ceva practicat de mulți oameni. În ea poți să îți descrii, cu lux de amănunte, ce te pasionează, care-ți sunt obiectivele și speranțele din prezent. O astfel de epistolă poate fi bine pusă la păstrare de tine însuți sau înmânată unui amic, pentru a fi deschisă ani mai târziu, în vederea evaluării realizărilor, împlinirilor tale trasate atunci, estimării felului cum te-ai transformat între timp!

31 august: Ziua "Mănâncă afară!"
1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare" 1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare" Reviewed by Diana Popescu on august 31, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.