24 august: Ziua internațională a muzicii stranii

Anual, pe 24 august, Ziua internațională a muzicii stranii îi încurajează pe oameni să asculte un tip de muzică cu care nu sunt familiarizați, pe care nu-l ascultă de obicei. Este, de asemeni, una din zilele anului potrivite pentru a descoperi un gen de muzică bizară, ciudată.

Audierea unor diverse feluri de muzică ne aduce beneficii diverse. Ne lărgește orizonturile și ne îndeamnă să vedem lucruri cu care suntem obișnuiți din perspective insolite.           
24 august: Ziua internațională a muzicii stranii

Studiile ștințifice au demonstrat că  diferite genuri de muzică ne afectează mintea și trupul în modalități diferite. De exemplu, se știe că jazz-ul "smooth" are capacitatea de a ne relaxa corpul. Muzica pop ne ajută să ne îmbunătățim rezistența psihică. Muzica metal ne furnizează un puternic simț al identității. Oricum, muzica clasică are cele mai multe efecte pozitive: ne sprijină în lupta cu stresul, ne stimulează creativitatea, ne ușurează durerile, ne energizează abilitățile cerebrale. Pe de altă parte, se spune că muzica hip hop îmbunătățește gustul brânzei!

Ziua internațională a muzicii stranii a fost creată în 1998 de către muzicianul din New York, Patrick Grant, pornind de la convingerea sa că lărgirea spectrului nostru muzical ne modifică modurile în care luăm în considerare diverse aspecte ale vieții.

23 august: Ziua internațională a rememorării comerțului cu sclavi și abolirii acestuia
24 august: Ziua internațională a muzicii stranii 24 august: Ziua internațională a muzicii stranii Reviewed by Diana Popescu on august 23, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.