Floarea de cârciumăreasa: Simbol și semnificație

Originară din sud-vestul SUA , Mexic și America Centrală, având numele științific de Zinnia elegans, cârciumăreasa este o plantă erbacee din familia Asteraceae, ordinul Asterales, cu flori mari, de diverse culori.

În limba română, denumirea de "cârciumăreasă" provine probabil din abilitatea acestei flori de a se adapta repede unui nou mediu, a fi ospitalieră, a fi găzduită și a găzdui grădinile oamenilor. Cel mai consacrat simbol al cârciumăresei este "gânduri despre prieteni" sau "gânduri despre un prieten care-ți lipsește".

Exploratorii spanioli au descoperit cârciumăresele în Mexic și au fost de părere că erau atât de fermecătoare încât le-au numit "mal de ojos", sau "răul ochiului", "ochiul rău", ori "deochiul".

Floarea de cârciumăreasa: Simbol și semnificație


Denumirea Zinnia nu provine din limba latină, ci din numele botanistului german Johann Gottfried Zinn, care a adus această plantă în Europa pentru a o studia. Zinn a încrucișat mai multe astfel de plante. Alte forme ale lor au fost obținute prin hibridizare.

În zonele lor geografice specifice, păsările colibri iubesc aceste flori, conferindu-și frumusețea iridescentă grădinilor cu acestea.

Fluturii, de asemenea, sunt îndrăgostiți de cârciumărese, și se adună asupra lor, adăugându-le un plus de farmec cu modelele strălucitoare ale aripilor lor.

Întrucât este una din plantele cu cele mai lungi perioade de înflorire, menținere a florilor, cârciumăreasa este un simbol al trăiniciei, rezistenței.

În limbajul victorian al florilor, cârciumăreasa poartă semnificațiile "gândul la un prieten absent", "din inimă", "iubire de durată", "amintire zilnică".

Cicoarea în simboluri, legende, superstiții și medicina populară

Floarea de cârciumăreasa: Simbol și semnificație Floarea de cârciumăreasa: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on august 01, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.