Mecanismele psihologice năucitoare ale tale și ale celor din jurul tău

Învățarea a câte ceva nou despre tine însuți și alții este întotdeauna interesantă, pasionantă. Iar psihologia din spatele modului cum ne comportăm, îi tratăm pe ceilalți și ne exprimăm poate fi și mai incitantă. Am adunat în acest articol cele mai surprinzătoare, năucitoare, aparent paradoxale mecanisme psihologice care ne pot ajută să înțelegem mai bine sinele nostru și pe cel al altora.

- Orice prietenie închegată între vârsta de 16 și cea de 28 de ani are o mai mare probabilitate decât altele să fie mai viguroasă și de o mai mare durată.

- Femeile preferă în general bărbați cu voci adânci, grave, întrucât li se pare că sunt mai încrezători în ei înșiși și nu sunt agresivi.

- Oamenii care dau cele mai bune sfaturi sunt, de obicei, cei care au sau au avut cele mai mari probleme.

- Cu cât o persoană este mai isteață, cu o gândire mai rapidă, cu atât scrisul său de mână este mai neglijent, mai dezordonat.

- Emoțiile noastre nu afectează major modul cum comunicăm. Mai degrabă, este viceversa: felul în care comunicăm ne influențează dispoziția, starea de spirit.       
Mecanismele psihologice năucitoare ale tale și ale celor din jurul tău

- Modalitatea în care cineva tratează personalul unui restaurant relevă o grămadăde lucruri despre caracterul său.

- Oamenii având un puternic simțământ de vinovăție sunt mai capabili să înțeleagă gândurile și sentimentele altora.

- Bărbații sunt mai spirituali decât femeile. Ei fac o mulțime de glume fără să le pese dacă cei din jurul lor le apreciază sau nu umorul.

- Oamenii timizi, rușinoși, vorbesc puțin despre ei înșiși, dar când se exprimă, o fac într-un fel care-i determină pe alții să simtă că îi cunosc foarte bine.

- Femeile posedă de două ori mai mulți receptori ai durerii pe trupurile lor decât bărbațîi, însă suportă și într-o mai mare măsură durerea.

- Ascultarea unei muzici cu o frecvență înaltă ne face să ne simțim senini, relaxați, fericiți.

- Dacă nu-ți poți opri o serie de gânduri copleșitoare în timpul nopții, ridică-te din pat, scrie-le pe o foaie hârtie, și-ți va fi mai ușor să adormi.

- Mesajele de "bună dimineață" și "noapte bună" ne activează partea creierului responsabilă pentru fericire.

- Înfăptuirea unor lucruri care te sperie te face să fii mai fericit.

- Durata medie în care o femeie poate ține un secret este de 47 de ore și 15 minute.

- Oamenii care încearcă să mențină toată lumea fericită ajung frecvent să fie străbătuți de un sentiment de singurătate.

- Cu cât suntem mai fericiți, cu atât avem nevoie de mai puțin somn.

- Când ții mâna cuiva îndrăgit simți mai puțin durerea și ești mai puțin temător.

- Oamenii inteligenți tind să aibă mai puțini prieteni decât cei cu o inteligență medie. Cu cât o persoană este mai isteață, cu atât devine mai selectivă.

Psihologia dragostei | Teorii psihologice despre dragoste

- Luarea în căsătorie a celui mai bun prieten / celei mai bune prietene poate elimina riscul de divorț cu peste 70%.

- Femeile care au prieteni mai ales bărbați își păstrează buna dispoziție mai des decât cele legate mai cu seamă de amiciții cu femei.

- Oamenii care vorbesc două limbi pot să-și schimbe subconștient personalitatea când trec de la o limbă la alta.

- A fi singur o mare perioada este la fel de nesănătos ca a fuma 15 țigări pe zi.

- Călătoriile îmbunătățesc sănătatea creierului și, de asemeni, scad riscurile de depresie și atacuri de inimă.

- Oamenii arată mult mai atractivi decât de obicei când vorbesc despre lucruri care îi pasionează, îi interesează cu adevărat.

- Când două persoane discută și una dintre ele își întoarce mai mereu picioarele sau își mișcă unul din picioare în afară, este un semn de dezacord și a faptului că arde de nerbdare să plece, să-și părăsească tovarășul de conversație.

Psihologia autoamăgirii | Iluziile care ne fac să ne simţim bine
Mecanismele psihologice năucitoare ale tale și ale celor din jurul tău Mecanismele psihologice năucitoare ale tale și ale celor din jurul tău Reviewed by Diana Popescu on august 04, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.