Zodia Berbecului: Simbol și semnificație

Simbolul grafic al acestei zodii constă din capul sau coarnele mari, curbate, ale unui berbec. Acesta este asociat cu o creatură din mitologia greacă, pe nume Chrysomallus, un berbec zburător care i-a salvat pe Phrixus și Helle, copii regelui Athemas, ducându-i pe spinare până în orașul Colchis. Odată ajunși aici, Phrixus a dăruit berbecul drept jertfă zeilor și i-a atârnat blana în Ares. Lâna s-a transformat în aur, fiind aceeași în căutarea căreia au pornit Iason și argonauții.

Simbolul Berbecului aduce aminte de tuburile falopiene, esențiale în sistemul reproductiv feminin. De fapt această asemănare pune în evidență creativitatea extremă a nativilor din Berbec, imaginația lor fertilă care-i sprijină mereu să izvodeasca idei noi. Aceștia tind să-și dea naștere mereu unei noi vieți prin aventuri, călătorii, experiențe ale trăirii inedite.                   
Zodia Berbecului: Simbol și semnificație

Pe de altă parte, cele două arcuri ale coarnelor din simbolul Berbecului pot reprezenta faze ale lunii, mai precis două semiluni. Acestea sunt aduse laolaltă de linia dreaptă, verticală, centrală dinspre baza lor. Și în acest caz, se remarcă câteva trăsături interesante ale Berbecului.

Semilunile sugerează natura inerent duală a acestuia, pe când linia din mijloc indică voința puternică de a-și unifica dualitatea. Marea viteză orbitală a lunii semnifică personalitatea schimbătoare a acestei zodii, însă linia de sub semiluni subliniază nevoia sa de a avea o direcție, o orientare solidă, o fundație temeinică în viață, sau un viguros punct de referință în mijlocul schimbărilor năvalnice ale existenței.

Simbolul Berbecului exprimă și încăpățânarea sa specifică, hotărârea, cutezanța și energia sa clocotitoare, care-l impulsionează să ia în coarne orice obstacol până când reușește să-l dea deoparte din calea sa. 

Un semn zodiacal de foc, având drept culoare caracteristică roșul, Berbecul este guvernat de Marte, o planetă al cărei simbol este un cerc cu o săgeată din el îndreptată în afară, un cerc considerat a fi al Spiritului, al afirmării sinelui în lume.

Zodia şi constelaţia Berbecului - Mit şi legendă
Zodia Berbecului: Simbol și semnificație Zodia Berbecului: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on august 13, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.